H Panasonic παρουσιάζει τον Leica DG SUMMILUX 12mm / F1.4 ASPH


H Panasonic παρουσιάζει τον Leica DG SUMMILUX 12mm / F1.4 ASPH

Όπως αναμενόταν η Panasonic παρουσίασε τον νέο της φακό Leica DG SUMMILUX 12mm / F1.4 ASPH.

O νέος φακός είναι κατάλληλος για mirrorless φωτογραφικές μηχανές του συστήματος Micro Four Thirds, δηλαδή μηχανές των Olympus και Panasonic και στην ουσία πρόκειται για ένα 24άρη prime φακό, ιδανικό για φωτογράφιση εκδηλώσεων και τοπίων.

Ο Leica DG SUMMILUX 12mm / F1.4 ASPH έχει κατασκευαστεί βάση των προτύπων που θέτει η Leica. Αποτελείται από 15 οπτικά στοιχεία σε 12 groups, ανάμεσα στα οποία 2 ασφαιρικά στοιχεία, ένα ED (Extra-Low Dispersion) και 2 UED (Ultra Extra-Low Dispersion). Τα ειδικά οπτικά στοιχεία εξασφαλίζουν ανώτατη ποιότητα εικόνας με ελάχιστες παραμορφώσεις, απαλλαγή από flare και μικρές χρωματικές εκτροπές.

Επιπλέον ο νέος prime φακός έχει και μοτέρ τεχνολογίας stepping motor, για ομαλή και αθόρυβη εστίαση ακόμα και κατά τη διάρκεια λήψης videos, με την ελάχιστη απόσταση εστίασης να είναι στα 20 εκατοστά.

Διαθέτει δαχτυλίδι διαφραγμάτων (το διάφραγμα αποτελείται από 9 λεπίδες), δέχεται φίλτρα των 62mm και ζυγίζει 335 γραμμάρια.

Πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμος και ο Leica DG SUMMILUX 12mm / F1.4 ASPH δεν ανακοινώθηκαν. Η τιμή του θα είναι στα 1.300 δολάρια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Micro Four Thirds
Εστιακό μήκος 12mm (24mm σε φορμά 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστη μεγέθυνση 0.1x
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 15
Groups 12
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 20 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 335 γραμμάρια
Μήκος 7 εκατοστά
Διάμετρος 70 χιλιοστά
Φίλτρο 62mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | 16 Ιουνίου 2016 στις 14:14

    όχι δεν θα πάρω,σε αυτήν την τιμή να τον χαίρονται.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!