Panasonic Lumix DMC-CM1, νέο smartphone με 4Κ video από την Panasonic


Panasonic Lumix DMC-CM1, νέο smartphone με 4Κ video από την Panasonic

Πρόκειται για το Panasonic Lumix DMC-CM1, το οποίο έρχεται για να συνδυάσει τον κόσμο των smartphones με αυτόν των compact φωτογραφικών μηχανών.

Στο κέντρο του Panasonic Lumix DMC-CM1 βρίσκεται ο μεγαλύτερος σε μέγεθος επεξεργαστής που έχουμε δει σε smartphone, 1″ και ανάλυσης 20.1 megapixels και ο επεξεργαστής Venus Engine. Για φακό η ιαπωνική εταιρεία έχει επιλέξει τον Leica LEICA DC ELMARIT με εστιακό μήκος 28mm και φωτεινότητα f/2.8. Το Panasonic Lumix DMC-CM1 προσφέρει manual προγράμματα A/S/M και χειροκίνητη ρύθμιση της ισορροπίας λευκού και του ISO (100-25.600), ενώ καταγράφει video σε ανάλυση 4K αλλά και Raw αρχεία φωτογραφιών.

Περνώντας στα μη φωτογραφικά χαρακτηριστικά το Panasonic Lumix DMC-CM1 “τρέχει” λειτουργικό Android 4.4 (KitKat), με την βοήθεια του Qualcomm® MSM8974AB 2.3GHz Quad-core. Έχει μνήμη RAM 2GB και εσωτερική αποθηκευτική μνήμη 16 GB, ενώ δέχεται και microSD (μέχρι 128GB). Η οθόνη του είναι 4.7″ 1080p και η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.600 mAh. Φυσικά έχει WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, LTE / WCDMA / GSM.

Το Panasonic Lumix DMC-CM1 ζυγίζει 204 γραμμάρια και έχει διαστάσεις (ΠxYxB) 135.4 x 68 x 21.1 χιλιοστά. Αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Γαλλία και Γερμανία στην τιμή των 900 προς το τέλος του 2014.

Panasonic-Lumix-DMC-CM1-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Τέλειο! !! Λίγο μεγαλύτερη μπαταρία και υποδοχή για τρίποδο και θα γίνει το επόμενο κινητό!!!! Αρκεί να μην στοιχίζει όσο μια full frame :P

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!