Η Sigma ανακοίνωσε τις πρώτες mirrorless της, sd Quattro και sd Quattro H

Πρόκειται για τις Sigma sd Quattro και sd Quattro H, οι οποίες έχουν αισθητήρες CMOS Foveon X3 Quattro APS-C (1.5x) και APS-H (1.3x) αντίστοιχα, χωρίς AA φίλτρο.

Ο αισθητήρας της Sigma sd Quattro δίνει ανάλυση ίση με 39 megapixels ενός συμβατικού Bayer αισθητήρα (το πάνω layer από τα τρία έχει ανάλυση 19.6 megapixels), ενώ η Sigma sd Quattro H διαθέτει τον νέο μεγαλύτερο αισθητήρα APS-H (26.6×17.9 χιλιοστά) με αντίστοιχη ανάλυση 51 megapixels (το πάνω layer από τα τρία έχει ανάλυση 25.5 megapixels).

Αυτό επιτυγχάνεται γιατί ο Foveon X3 Quattro αισθητήρας διαθέτει τρία layers στα οποία μπορεί να καταγράψει το 100% του Κόκκινου, Πράσινου και Μπλε (RGB) σε σχέση με τον Bayer αισθητήρα που καταγράφει μόλις το 25%, 50% και 25% αντίστοιχα.

Και οι δύο μηχανές έχουν το ίδιο σώμα από κράμα μαγνησίου, ανθεκτικό σε σκόνη και νερό και τον ίδιο επεξεργαστή (Dual TRUE III), αλλά και το ίδιο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης των εννέα σημείων (με τεχνολογίες ανίχνευσης φάσης και αντίθεσης). Το ISO τους ρυθμίζεται από 100 μέχρι 6.400 και η μέγιστη ταχύτητα του κλείστρου είναι 1/4000.

Η Sigma sd Quattro μπορεί να καταγράφει 3.6 RAW φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, ενώ η sd Quattro H 3.8 καρέ το δευτερόλεπτο με το buffer να σηκώνει 14 και 10 φωτογραφίες αντίστοιχα.

Επιπλέον διαθέτουν ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο υψηλής ανάλυσης 2.360.000 dots, με κάλυψη κάδρου 100% και μέγιστη μεγέθυνση 1.09x και οθόνη 3″ (ανάλυσης 1.620.000 dots), ενώ υπάρχει και μία μικρή οθόνη δεξιά από την κύρια οθόνη, η οποία αναλαμβάνει την προβολή των ρυθμίσεων κατά το live view, ώστε να έχουμε “καθαρή” εικόνα για τις λήψεις μας.

Οι δύο νέες mirrorless μηχανές της Sigma λειτουργούν με μπαταρία λιθίου, έχουν θύρες HDMI, USB 3.0 και δέχονται κάρτες SD (είναι συμβατές με τις Eye-Fi ασύρματες κάρτες μνήμης).

Οι Sigma sd Quattro και sd Quattro H δεν καταγράφουν video.

H ημερομηνία διάθεσης τους και οι τιμές τους δεν ανακοινώθηκαν.

Sigma-sd-Quattro-1

Sigma sd Quattro

Sigma sd Quattro

Sigma sd Quattro H

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της sd Quattro και sd Quattro H.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

7 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
9 χρόνια πριν

Με τους δυο ζουμ 1,8 που έχει η Sigma θα είναι δυνατός συνδυασμός! Φαντάζομαι για αυτό έκανε τους αισθητήρες APSC και όχι full frame!

Γιώργος Βλάχου
9 χρόνια πριν

Πώς μου αρέσουν οι φωτογραφικές μηχανές που δεν καταγράφουν video.
Η φουτουριστική σχεδίασή τους πολύ μου αρέσει.
Καλή η κίνηση της εταιρείας.
Αν κρίνω την ποιότητα καταγραφής με βάση τα προηγούμενα μοντέλα Quattro -ρυθμισμένα στην αρχική τιμή ISO- θα πρέπει να έχουν και οι δυο εξαιρετική ποιότητα χρώματος και λεπτομέρειας.
Οψόμεθα…

K.B
K.B
9 χρόνια πριν
Απάντηση στον/στην  Γιώργος Βλάχου

Όντως, όποιος έχει ζήσει την αξεπέραστη εμπειρία να τραβά βίντεο με μια καλή βιντεοκαμερα ούτε καν διανοείται να ακουμπήσει τα REC των φωτογραφικών μηχανών.
Καθείς στο είδος του.
Κ.Β

Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
9 χρόνια πριν

Εγώ πάλι τις βρίσκω πολύ άσχημες. Και χωρίς να εισάγουν κάτι καινοτόμο..
Τι καλύτερο εχουν Δηλαδή απο τις αντίστοιχες fuji, sony, olympus.
Μόνο τη χρήση τεράστιων φακών που εχου φτιαχτεί για dslr….

Kostis
Kostis
9 χρόνια πριν
Απάντηση στον/στην  Αλέξανδρος

Συμφωνώ απόλυτα…

orestis
orestis
9 χρόνια πριν

υπάρχουν πουθενά δείγματα εικόνων κυρίως σε iso πάνω απο 400 ;

Back to top button
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!