H Panasonic ανέπτυξε νέο αισθητήρα με 100x μεγαλύτερο δυναμικό εύρος


H Panasonic ανέπτυξε νέο αισθητήρα με 100x μεγαλύτερο δυναμικό εύρος

Ο νέο CMOS αισθητήρας είναι ικανός να καταγράφει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, 100 φορές πιο ευρύ, από αυτό που καταγράφουν οι αισθητήρες CMOS που διαθέτουν οι μηχανές σήμερα.

O νέος οργανικός OPF CMOS αισθητήρας έχει την δυνατότητα να διαχωρίζει τις λειτουργίες φόρτισης-αποθήκευσης και της φωτο-ηλεκτρικής μετατροπής. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεται η υπερ-έκθεση, ενώ είναι δυνατή η καταγραφή εικόνων με μεγάλη οξύτητα και πλούσιες λεπτομέρειες, ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Ακόμα και αν έχουμε δυνατό φως που έρχεται πίσω από το θέμα μας, back-lighting, ο νέος αισθητήρας μπορεί να καταγράψει τα αντικείμενα με πλούσια χρώματα και λεπτομέρειες.

Έτσι μπορούν να καταγραφούν εικόνες με μεγάλο δυναμικό εύρος (HDR), περίπου 123dB, δηλαδή 100 φορές πιο μεγάλο από αυτές που καταγράφουν οι σημερινοί αισθητήρες, με μία μόνο λήψη (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η λήψη πολλών εικόνων και η σύνθεση τους σε μία).
Αυτό φυσικά επιτρέπει την λήψη HDR εικόνων ακόμα και για θέματα που κινούνται, κάτι που μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολο.

Φυσικά πρόκειται για ένα αισθητήρα που όταν φτάσει στις μηχανές μας θα εκτοξεύσει τη δυνατότητα λήψης εικόνων μεγάλου δυναμικού εύρους, μία πάγια επιθυμία φωτογράφων και βιντεοληπτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Panasonic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!