Δείτε την πρώτη καταγεγραμμένη σε βίντεο, νόμιμη πτήση αλεξιπτωτιστή πλαγιάς από την κορυφή του Έβερεστ!

Μαγευτικές εικόνες καταγράφηκαν από την πρώτη νόμιμη πτήση αλεξιπτωτιστή πλαγιάς (parapente) από την κορυφή του Έβερεστ!
Ο Pierre Carter, ένας τολμηρός αλεξιπτωτιστής πλαγιάς όπως εύκολα θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος, απογειώθηκε κοντά στην κορυφή σε ύψος σχεδόν 8.000 μέτρων, κάνοντας μια βόλτα γύρω από τις χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων που πολλοί θα ζήλευαν, ή και όχι!
Παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι ορειβάτες της παρέας του κατέβαιναν με τα πόδια, ο Carter κατέβηκε κυριολεκτικά πετώντας, αγγίζοντας ταχύτητες 80 χλμ την ώρα. Χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του – τον μικρό οικισμό Γκορακσέπ, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 5.164 μέτρων.
Η πτήση αυτή αποτέλεσε κατόρθωμα για τον ομολογουμένως ατρόμητο 56χρονο, όπου έλαβε χώρα στις 15 Μαΐου. Βέβαια, να σημειώσουμε πως για να θεωρηθεί ως η πρώτη νόμιμη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, έλαβε με επιτυχία, σχετική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας από τις αρχές του Νεπάλ.
Ο Carter δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει κάτι τέτοιο από το Έβερεστ, αλλά μόνο τρεις ομάδες έχουν επιτύχει προηγουμένως το εκπληκτικό κατόρθωμα και είναι ο πρώτος που το κάνει με ρητή άδεια από την κυβέρνηση του Νεπάλ.
Ο Γάλλος αλπινιστής και πιλότος Jean-Marc Boivin ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε με αλεξίπτωτο πλαγιάς από το Έβερεστ το 1988. Ο Bertrand “Zebulon” Roche και η Claire Bernier πραγματοποίησαν μια πτήση tandem από το σημείο της κορυφής το 2001. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2011, ο Sano Babu Sunuwar και ο Lakpa Tsheri Sherpa έγιναν οι πρώτοι αλεξίπτωτοι πλαγιάς από το Νεπάλ που πήδηξαν από το Έβερεστ πραγματοποιώντας πτήση tandem.
Ο Carter ανέλαβε την αποστολή στο πλαίσιο του “Seven Summits Seven Flights”, από είχε και ως όνειρο να εκπληρώσει. Λέει ότι συνέλαβε για πρώτη φορά την ιδέα να κάνει αλεξίπτωτο πλαγιάς από την κορυφή του υψηλότερου βουνού σε κάθε ήπειρο, γνωστή ως επτά κορυφές, το 1998.
Το 2000, ο ίδιος ανέβηκε με επιτυχία και πέταξε από τον Ελμπρούς και το Ακονκάγκουα. Ακολούθησε η κορυφή Carstens Pyramind, ενώ ακόμα ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής.
Απομένουν το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική και το όρος Κουκ στη Νέα Ζηλανδία.
Μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κάρτερ, αναφέρει πώς μετά την άφιξή του στο Camp 2, ο 56χρονος “κόλλησε έναν φρικτό ιό”. Αφού δέχτηκε μια “δόση” οξυγόνου, η ψυχολογία του ανέβηκε και έφτασε στο camp 4 την Παρασκευή 13 Μαΐου. Εκεί περίμενε να διαλυθούν τα σύννεφα και να κοπάσουν οι άνεμοι και στη συνέχεια έστησε τα ανεμόπτερα Nova Double Skin και πήδηξε από το South Col.
Μπορείτε να βρείτε περαιτέρω υλικό για τον Pierre Carter στην ιστοσελίδα του.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Nextorage: Ανακοίνωσε τους νέους φορητούς SSD δίσκους NX-P2SE σε χωρητικότητες 1 και 2TB!
- Ζευγάρι ισχυρίζεται ότι μια αρκούδα τους κατασκόπευε με κάμερα!
- Ερωδιός ανακαλύπτει trail κάμερα και της επιτίθεται!
- Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης “φαντάζεται” τις φωτογραφίες, δείτε!
- Sony: Ήρθαν οι νέες κάρτες CFexpress Type A σε χωρητικότητες 960GB και 1920GB!
- Εσείς θα βγάζατε selfie δίπλα σε βίσωνα;