Νέος φακός Pentax D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR


Νέος φακός Pentax D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR

Αν και ακόμα η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει επίσημα τη πρώτη της ψηφιακή Full Frame μηχανή, την οποία αναμένουμε την άνοιξη του 2016, φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος για τον ερχομό της.

Ο Pentax D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR είναι αδιάβροχος, ένα χαρακτηριστικό που είναι από τα καλύτερα σημεία των φακών και μηχανών της ιαπωνικής εταιρείας και προσφέρει σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/2.8 σε όλο το εύρος του εστιακού του μήκους.

Κατασκευασμένος από 17 οπτικά στοιχεία σε 12 groups ο νέος φακός διαθέτει 3 Extra-low Dispersion (ED) και 4 ασφαιρικά οπτικά στοιχεία. Όλα τα στοιχεία διαθέτουν επίστρωση High-Definition (HD), για μεγαλύτερη μετάδοση του φωτός και υψηλής αντίθεσης εικόνες απαλλαγμένες από τα φαινόμενα flare και ghost. Επιπλέον έχει διάφραγμα 9 στρογγυλεμένων λεπίδων.

“Δημιουργήσαμε τον νέο μας φακό 24-70mm για να καλύψουμε τις αυστηρές απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων για ταχύτητα, ευκρίνεια και απόδοση”, δήλωσε ο Jim Malcolm, πρόεδρος της Ricoh Imaging Αμερικής. “Με το ευέλικτο εστιακό μήκος του και σταθερό διάφραγμα f/2.8, αναμένουμε ότι αυτός θα είναι ο “go-to” φακός για πολλούς Pentaxians”.

Ο νέος φακός εστιάζει από τα 38 εκατοστά και προσφέρει μέγιστη μεγέθυνση 0.20x. Έχει μήκος 10.95 εκατοστά και μέγιστη διάμετρο 88.5 χιλιοστά και ζυγίζει 787 γραμμάρια, ενώ δέχεται φίλτρα 82mm.

Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι το αθόρυβο μοτέρ αυτόματης εστίασης Supersonic Direct-drive Motor (SDM), το σύστημα Quick-Shift Focus, το οποίο επιτρέπει την γρήγορη αλλαγή από την αυτόματη εστίαση στη manual, αφού η μηχανή έχει εστιάσει στο θέμα και ο ειδικός διακόπτης που κλειδώνει το zoom, για να μην επεκτείνεται ο φακός κατά λάθος όταν κοιτάει προς τα κάτω.

Ο Pentax D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR θα είναι διαθέσιμος τον Οκτώβριο του 2015 στην τιμή των 1.300 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Pentax KAF3
Εστιακό μήκος 24-70mm
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 17
Groups 12
Ειδικά στοιχεία 3 Extra-low Dispersion (ED) και 4 ασφαιρικά
Γωνία θέασης 84° – 34.5° (61° – 23° σε APS-C μηχανές)
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 38 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 787 γραμμάρια
Μήκος 10.95 εκατοστά
Διάμετρος 88.5mm
Φίλτρο 82mm

Pentax 24-70mm-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Pentax Pentax Lenses

Πηγή:

Ricoh Imaging
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    .. από βάρος βλέπω καλά πάει (όπως γενικά η FF κατηγορία σε αυτό το είδος φακών). Θα κάνουν και βαράκια όσοι επιλέξουν το σύστημα.

    Φαίνεται εξαιρετικός στα χαρτιά, μένει στην πράξη να το δείξει.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!