Pentax: συνεχίζει να μας κρατάει ζεστούς για τη Full Frame DSLR της

Για αυτό το λόγο στην ειδική ιστοσελίδα που τρέχει για την νέα Full Frame μηχανή της, πρωτότυπο της οποίας είδαμε στη Photo Plus Expo της Νέας Υόρκης, ανέβασε ένα Δελτίο Τύπου σχετικό με την αναμενόμενη άφιξη της.
Το κακό είναι ότι σε αυτό το δελτίο τύπου δεν μαθαίνουμε τίποτα καινούργιο για τη μηχανή και τις δυνατότητες της. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση της θα γίνει την άνοιξη του 2016.
Από εκεί και πέρα στο Δελτίο Τύπου γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της Pentax.
Η εταιρεία αρχικά είχε ιδρυθεί ως Asahi Optical Co., Ltd, το 1919 και κατασκεύαζε γυαλιά και φακούς προβολής.
Το 1952 η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη της μηχανή, τη Asahiflex, την πρώτη SLR που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
Το 1954 ακολούθησε η Asahiflex IIB, η πρώτη SLR μηχανή στην Ιαπωνία με καθρέπτη που επανέρχεται γρήγορα. Η ASAHI PENTAX (AP) του 1957 ήταν η πρώτη μηχανή με πεντάπρισμα και τον καθρέπτη που επανέρχεται γρήγορα. Αυτή η μηχανή ήταν και η πρώτη που χρησιμοποίησε το όνομα PENTAX.
To 1964 η ASAHI PENTAX SP ήταν η πρώτη SLR μηχανή με τεχνολογία φωτομέτρησης TTL (through-the-lens, δια του φακού). Η ASAHI PENTAX ES, του 1971, ήταν η πρώτη μηχανή με TTL φωτομέτρηση πλήρους διαφράγματος και εξοπλισμένη με λειτουργίες προτεραιότητας διαφράγματος φακού και αυτόματης έκθεσης.
Η Pentax το 1969 παρουσίασε την πρώτη μηχανή μεσαίου φορμά 6×7 με TTL φωτομέτρηση, PENTAX 6 x 7. Ακολούθησαν η PENTAX 645 το 1984 και η PENTAX 645N το 1997.
Τέλος η πρώτη ψηφιακή SLR μηχανή της εταιρείας ανακοινώθηκε το 2003 και ήταν η PENTAX *ist D.
Μένει να δούμε τι ετοιμάζει τόσο καιρό η Pentax με την ευχή να είναι κάτι πολύ δυνατό που να αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα που έχουμε στο φωτογραφικό χώρο.