Η Petapixel συγκρίνει τον Yongnuo 50mm f/1.8 με τον Canon 50mm f/1.8 II


Η Petapixel συγκρίνει τον Yongnuo 50mm f/1.8 με τον Canon 50mm f/1.8 II

O φακός της Yongnuo αν και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον αντίστοιχο της Canon, στοιχίζει μόλις τα μισά χρήματα (θα τον βρείτε από 66 ευρώ στο ebay).

H ιστοσελίδα Petapixel τέσταρε τους δύο φακούς πλάι-πλάι και έλεγξε τις διαφορές τους σε οξύτητα, bokeh, χρωματική απόδοση και παραγωγή flare.

Βλέποντας τις εικόνες που δημιουργήθηκαν με τους δύο φακούς, παρατηρούμε ότι ο φακός της Yongnuo αποδίδει πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε (μάλιστα ο Yongnuo φαίνεται καλύτερος σε οξύτητα).

Μελετήστε το άρθρο εδώ και μην διστάσετε να μας πείτε την γνώμη σας. Θα αγοράζατε τον Yongnuo 50mm f/1.8 αντί του Canon 50mm f/1.8 II;

Να σημειώσουμε ότι η σύγκριση έγινε από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Jay Leavitt (διατηρεί το blog Shooting on a Budget) με την τεχνική της λήψης εικόνων με τους δύο φακούς χρησιμοποιώντας τις ίδιες ρυθμίσεις.
Ο Jay Leavitt έχει επιπλέον άρθρα στο blog του, στα οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την απόδοση του Yongnuo 50mm f/1.8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!