Φωτογραφία του Peter Lik πωλήθηκε προς 6.5 εκατομμύρια δολάρια


Φωτογραφία του Peter Lik πωλήθηκε προς 6.5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Peter Lik είναι σπουδαίος Αυστραλός φωτογράφος, πασίγνωστος για τις φωτογραφίες τοπίων που δημιουργεί και ειδικά για τις πανοραμικές εικόνες του. Το 2010 είχε πουλήσει μία από τις εικόνες του με τίτλο “One” προς 1 εκατομμύριο δολάρια και ήταν η πιο ακριβή πώληση που είχε κάνει ως σήμερα.

Αυτό άλλαξε καθώς σύμφωνα με δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενημερωθήκαμε ότι συλλέκτης αγόρασε την εικόνα που βλέπετε με τίτλο “Phantom” προς 6.5 εκατομμύρια δολάρια. Αν δεν σας φτάνει αυτό ο ίδιος συλλέκτης αγόρασε ταυτόχρονα άλλες δύο εικόνες, την εικόνα “Illusion” προς 2.4 εκατομμύρια δολάρια και την “Eternal Moods” προς 1.1 εκατομμύρια δολάρια.

Με την συνολικά 10 εκατομμυρίων συμφωνία ο Αυστραλός φωτογράφος αυτή την στιγμή έχει καταλάβει 4 θέσεις στην εικοσάδα των πιο ακριβο-πουλημένων φωτογραφιών στην ιστορία της φωτογραφίας.

O Peter Lik δήλωσε ότι σκοπός του είναι όλες οι εικόνες του να αποτυπώνουν την δύναμη της φύσης με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπνέουν τον θεατή να αισθάνεται συνδεδεμένος με την εικόνα (The purpose of all my photos is to capture the power of nature and convey it in a way that inspires someone to feel passionate and connected to the image).

Οι εικόνες “Phantom” και “Eternal Moods” είναι ασπρόμαυρες εκδοχές των εικόνων “Ghost” και “Eternal Beauty”. Ο Lik δημιουργεί σπάνια εικόνες σε ασπρόμαυρο αφού συνήθως προτιμά να αποτυπώνει την ομορφιά των χρωμάτων της φύσης.
“Ορισμένες υφές και συγκεκριμένα περιγράμματα που βρίσκουμε στην φύση αποτυπώνονται πιο ωραία σε ασπρόμαυρο. Προκαλεί έκπληξη η ένταση της αντίθεσης ανάμεσα στις φωτεινές και σκιερές περιοχές, αλλά έτσι έχουν δημιουργηθεί μερικές από τις πιο δυνατές εικόνες που έχω κάνει” (Certain textures and contours found in nature lend themselves beautifully to black and white photography,” said Lik. “The intensity of contrasting light and dark spaces was surprising, but made for some of the most powerful images I’ve ever created), δήλωσε ο Αυστραλός.

Ο συλλέκτης που απόκτησε την τριάδα των φωτογραφιών είναι μεγάλος θαυμαστής του Lik και έχει και στο παρελθόν αγοράσει έργα του φωτογράφου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers Peter Lik
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Προσωπικά τέτοιες τιμές κινούνται στα όρια της υπερβολής και αποτελούν πρόκληση για την πλειοψηφία των φωτογράφων που αγωνίζονται να κερδίσουν τα προς το ζην. Με διακατέχει η απορία ποιοι διαμορφώνουν αυτού του τύπου το μάρκετινγκ στον χώρο της φωτογραφίας…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!