Phase One iXU 180, νέα μικρή μηχανή μεσαίου φορμά για αεροφωτογραφίσεις


Phase One iXU 180, νέα μικρή μηχανή μεσαίου φορμά για αεροφωτογραφίσεις

Πρόκειται για την Phase One iXU 180, της οποίας ο αισθητήρας είναι τεχνολογίας CCD και η οποία δέχεται leaf shutter φακούς της Schneider Kreuznach (28 mm, 55 mm, 80 mm, 110 mm, 150 mm and 240 mm). Η νέα μηχανή μεσαίου φορμά δέχεται κάρτες μνήμης Compact Flash (CF), διαθέτει θύρα USB 3.0 και δυνατότητα επικοινωνίας με συστήματα GPS/IMU. Επιπλέον οι εικόνες που δημιουργεί αποθηκεύονται σε αρχεία Phase One RAW, TIF ή JPEG.

Η Phase One IXU 180, ζυγίζει μόλις 925 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 97.4 x 93 x 110 χιλιοστά (ΠxYxM).

Η νέα μηχανή θα διατίθεται και στις εκδόσεις Phase One iXU 160 (ανάλυσης 60 megapixels) και Phase One iXU 160 ACHROMATIC.

Η Phase One Industrial λανσάρει την νέα μηχανή ως μία ιδανική περίπτωση για drones και συστήματα για λήψη αεροφωτογραφιών. Αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο, ενώ η τιμή της δεν έγινε γνωστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!