Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ανθισμένες Ροδακινιές»


Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ανθισμένες Ροδακινιές»

O Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» επικεντρώνεται στις ανθισμένες Ροδακινιές του κάμπου της Ημαθίας.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» και είναι μία καλή ευκαιρία να ακονίσετε τις φωτογραφικές σας δεξιότητες.

Οι ροδακινιές στη περιοχή έχουν ήδη αρχίσει να ανθίζουν, οπότε μην χάνεται καιρό και κάντε την φωτογραφική σας εξόρμηση!

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Ανθισμένες Ροδακινιές»

Εν όψει του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ», διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.

Αυτές τις μέρες συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Για ένα διάστημα δέκα και πλέον ημερών, από τα μέσα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές σε μια απέραντη ροζ θάλασσα.

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Σκοπός του διαγωνισμού
Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες σας!

Πάρτε μέρος
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολύ φαντασία!
Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες στη διεύθυνση toverias@gmail.com από τις 24 Μαρτίου ως τις 23 Απριλίου. Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3. (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.) To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας».

Βραβεία & Διακρίσεις
1ο βραβείο: 400 ευρώ
2ο βραβείο: 200 ευρώ
3ο βραβείο: 100 ευρώ
Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
facebook.com/veriatourismclub
toverias@gmail.com
www.facebook.com/groups/antith3sis
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μέχρι τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες.
Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 23η Απριλίου 2017. Πέραν αυτής καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεχτή.
Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή στο toverias@gmail.com, θα γίνουν δεκτές σε μορφή JPEG (with exif data απαραιτήτως). Απαιτείται η δημιουργία φακέλου με το ΟΝΟΜΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ όπου θα αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες με ονομασία τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3. (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.)
Τα φωτογραφικά έργα θα πρέπει να ανήκουν κατά πατρότητα στον συμμετέχοντα και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.
Τα έργα κάθε συμμετέχοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των σκοπών του από τον διοργανωτή Τ.Ο.Β σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.
H κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καταξιωμένους στον ελληνικό χώρο φωτογράφους. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση και αντίρρηση. Σε περίπτωση κωλύματος κάποιου από τους κριτές, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αντικατάστασης χωρίς προειδοποίηση.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου, με παράλληλη προβολή τους στο διαδίκτυο στην σελίδα του Τ.Ο.Β. και της Φ.Ο.Β.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!