Διαγωνισμός φωτογραφίας από το PTTL. Θέμα “Ταξίδια”, έπαθλο το Adobe Lightroom 4, χορηγία της Adobe.


Διαγωνισμός φωτογραφίας από το PTTL.  Θέμα “Ταξίδια”, έπαθλο το Adobe Lightroom 4, χορηγία της Adobe.

Ήρθε η ώρα για τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας του PTTL και το θέμα είναι “Ταξίδια”.  Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν περιμένατε τίποτα λιγότερο από εμάς, θα είναι ένας διαγωνισμός καθαρά φωτογραφικός. Αυτό σημαίνει ότι η καλύτερη φωτογραφία θα επιλεχθεί από κριτική επιτροπή ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο.  Την επιτροπή θα αποτελούν η ομάδα του PTTL (με δικαίωμα ενός ψήφου), η Ντέπυ Χιωτοπούλου (επαγγελματίας φωτογράφος και υπεύθυνη ύλης του ένθετου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, “Ταξίδια”) και η Μαρία Γκίλη (επαγγελματίας φωτογράφος και καθηγήτρια φωτογραφίας στο φωτογραφικό τμήμα των Ι.Ε.Κ. Ακμή της Θεσσαλονίκης).

Πως συμμετέχετε

Από εσάς δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά να επιλέξετε την καλύτερη φωτογραφία από ένα ταξίδι σας (μία φωτογραφία ανά φωτογράφο) και να μας την στείλετε σε ψηφιακή μορφή στο info[@]pttl.gr με θέμα “Για τον διαγωνισμό Ταξίδια¨.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους τους φωτογράφους επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Η φωτογραφία μπορεί να είναι από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή φιλμ, της οποίας η μεγαλύτερη πλευρά πρέπει να είναι το μέγιστο 1000px και το μέγεθος της μέχρι 2MB και να μην έχει τοποθετηθεί υδατογράφημα.Το όνομα του αρχείου, πρέπει να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και το μέρος που τράβηξε την φωτογραφία, πχ. giorgospapadopouloskriti.jpg.  Στο θέμα της επεξεργασίας επιτρέπονται: διόρθωση της έκθεσης, διόρθωση της ισορροπίας λευκού, διόρθωση της φωτεινότητας, crop, ελαφρά αλλαγή του saturation, απομάκρυνση σκόνης με το clone stamp. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φίλτρων (οποιουδήποτε τύπου), η μείωση του θορύβου, η ενίσχυση της οξύτητας, η αφαίρεση αντικειμένων ή η προσθήκη αντικειμένων στην εικόνα και η εν γένη υπερβολική παραποίηση της.  Επιτρέπονται οι Α/Μ φωτογραφίες (φιλμ ή ψηφιακές) με την προϋπόθεση ότι η μετατροπή έχει γίνει χωρίς την χρήση φίλτρου.  Φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική HDR και πανοραμικές φωτογραφίες δεν θα γίνονται δεκτές.

Παρακολουθήστε το video με τις οδηγίες για το πως να φτιάξετε τις φωτογραφίες σας πριν μας τις στείλετε:

–  Με το Adobe Photoshop Lightroom 4.

–  Με το GIMP.

Σημαντικό είναι ότι πρέπει να είστε ο αποκλειστικός δημιουργός της φωτογραφίας και να έχετε στην κατοχή σας το αρχικό αρχείο, το οποίο μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από την ομάδα του PTTL – θα ζητηθεί σίγουρα από τον νικητή του διαγωνισμού.  Tα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του φωτογράφου (δηλαδή σε εσάς), ο οποίος παραχωρεί στο PTTL το δικαίωμα να την δημοσιεύσει στον κατάλογο των φωτογραφιών που θα διαγωνιστούν και θα βρίσκεται στο Flickr, όπως και το δικαίωμα δημοσίευσης της στην ιστοσελίδα www.PTTL.gr (και στις αντίστοιχες σελίδες του PTTL στο Facebook και το Twitter).  Δεκτές δεν θα γίνονται φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε άλλους εγχώριους ή διεθνείς διαγωνισμούς.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.  Η απόφαση της επιτροπής για τον τελικό νικητή όπως και αποφάσεις για αποκλεισμό διαγωνιζόμενων που παραβαίνουν τους όρους είναι οριστικές και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το PTTL διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή το έπαθλο εάν κριθεί απαραίτητο.

Όλοι οι συμμετέχοντες, με την αποστολή της συμμετοχής τους, συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.

Το θέμα του διαγωνισμού

Λίγα λόγια για το θέμα μας “Ταξίδια”.  Η φωτογραφία ταξιδιού είναι ένα φωτογραφικό πεδίο στο οποίο πολλοί από εμάς αρχίσαμε την ενασχόληση μας με την φωτογραφία.  Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο.  Η προσπάθεια να κλείσεις σε μία εικόνα την αίσθηση του τόπου που επισκέπτεσαι είναι πολύ δύσκολη.  Πολλές φορές θεωρούμε, επειδή βρισκόμασταν στο σημείο που τραβήξαμε μία φωτογραφία, ότι ο θεατής που θα την δει θα αντιληφθεί αμέσως αυτό που θέλουμε να του δείξουμε.  Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός φωτογράφου που προσπαθεί να αποτυπώσει ένας μέρος, την αίσθηση του, τους ανθρώπους του, την τοπική κουλτούρα.

Έπαθλο

Το έπαθλο για τον νικητή μας έρχεται από την ADOBE και είναι ένα αντίτυπο του Adobe Photoshop Lightroom 4, ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.  Η αλήθεια είναι ότι όταν απευθυνθήκαμε στην Adobe για να μας χορηγήσει το έπαθλο για τον διαγωνισμό μας δεν περιμέναμε τόσο φιλική και άμεση ανταπόκριση.  Οι άνθρωποι της Adobe, αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν να κάνουν με ένα καθαρά φωτογραφικό blog, με μοναδική αποστολή του την ενημέρωση του φωτογραφικού κοινού της χώρας μας για ότι έχει να κάνει με την φωτογραφία, δεν σκέφτηκαν πολύ την πρόταση μας να μας χορηγήσουν το έπαθλο μας.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες και ο τυχερός που θα αναδειχτεί θα κερδίσει ένα πολύ ωραίο θερμός Nikon, πιστό αντίγραφο φωτογραφικού φακού της ιαπωνικής εταιρείας, ευγενική προσφορά της επίσημης αντιπροσωπείας της Nikon στην Ελλάδα, Δαμκαλίδης.

Τέλος θα απονεμηθεί βραβείο κοινού (τιμητικός τίτλος), το οποίο θα κερδίσει η εικόνα που θα λάβει τα περισσότερα ” like” στην σελίδα του pttlGR στο facebook εδώ.  Η διαδικασία αυτή δεν θα ληφθεί υπόψη από την κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης εικόνας του διαγωνισμού.

Περίοδος διαγωνισμού

Μπορείτε να μας στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.  Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η προσεκτική αξιολόγηση τους και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου μέσω της ιστοσελίδας του www.pttl.gr και της σελίδας μας στο Facebook και στο Twitter.  Ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω του e-mail που έστειλε την φωτογραφία του και κατόπιν συνεννόησης θα του αποσταλεί το έπαθλο με έξοδα που θα επιβαρυνθεί ο ίδιος.

Ο τυχερός που θα κερδίσει το θερμός της Nikon, προσφορά της εταιρείας Δαμκαλίδης, θα επιλεχτεί μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης που θα γίνει στις 1 Φεβρουαρίου και θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας του www.pttl.gr και της σελίδας μας στο Facebook και στο Twitter.  Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί μέσω του e-mail που έστειλε την φωτογραφία του και κατόπιν συνεννόησης θα του αποσταλεί το δώρο με έξοδα που θα επιβαρυνθεί ο ίδιος.

Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας, σίγουροι ότι θα τηρήσετε το φωτογραφικό ευ αγωνίζεστε στο ακέραιο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info[@]pttl.gr.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions pttl.gr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Ωωω, τέλεια παιδιά, μπράβο για το διαγωνισμό!
    Καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν!
    Και φυσικά καλές γιορτές!

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημοσθένης Τσαβδαρίδης | 27 Δεκεμβρίου 2012 στις 21:26

    OK, Θα συμμετάσχω λοιπόν!!!! καλή επιτυχία σε όλους!!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!