Αθέατες Μορφές: Έκθεση Φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή


Αθέατες Μορφές: Έκθεση Φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή

Στην πόλη της Αθήνας παρουσιάζεται η Έκθεση Φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή με τίτλο “Αθέατες Μορφές”.

«Αθέατες Μορφές» – Έκθεση Φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή.

Υπό τον τίτλο “Αθέατες Μορφές” ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής παρουσιάζει το αποτέλεσμα του δημιουργικού του έργου κατά τα δύο τελευταία έτη, μέσα από τέσσερεις ξεχωριστές θεματικές ενότητες, στην πρώτη ατομική του έκθεση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου, Ιπποκράτους & Μεθώνης 11 Αθήνα, Εξάρχεια που βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο. Η έκθεση θα διαρκέσει από 10 έως 24 Φεβρουαρίου 2017 με ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 14:00 – 19:00 & Σάββατο 11:00 – 14:00. Επιμέλεια έκθεσης Ελένη Σεβαστή, πολιτιστική λειτουργός και διευθύντρια Πολιτιστικού Κέντρου Κύπρου.

H έκθεση περιλαμβάνει τέσσερεις, διαφορετικού θέματος ενότητες, αλλά με κοινό στοιχείο “αθέατες μορφές” που παρουσιάζουν εκφάνσεις του πραγματικού, του ονειρικού και του μυθικού στοιχείου και διαδραματίζονται στους δρόμους της πόλης, στα μονοπάτια της φύσης και στον κόσμο των ονείρων. Φόρμες, φιγούρες, απροσδόκητες στιγμές που περνούν απαρατήρητες, αποκαλύπτονται μέσα από μια ιδιόμορφη οπτική του φωτογράφου.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες:
«Το όνειρο της Μαριάννας»: Οπτικοί συμβολισμοί μιας ανεπαίσθητης πραγματικότητας ξεπηδούν απ’ το «Όνειρο της Μαριάννας». Σκοπό έχουν την ανάδειξη πτυχών και κρυμμένων «θησαυρών» του εσωτερικού μας κόσμου, σ’ ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που αποκαλύπτεται ποικιλοτρόπως στα μάτια του θεατή, μέσα από αυτό το project, της μελέτης και της φωτογραφικής απόδοσης της ιδιαίτερης γοητείας του κόσμου των ονείρων.

«Κρυφοί Αντικατοπτρισμοί»: Καθρεφτίσματα ουρανού, κτιρίων, ανθρώπινων μορφών και πόλης, εντός ενός προσεκτικά επιλεγμένου φωτογραφικού πλαισίου που αφαιρεί το γύρω περιττό, κρατώντας την αίσθηση από ακαριαίες στιγμές στο χρόνο. Φευγαλέες «ζωγραφιές», κινήσεις,«πίνακες» μιας ρευστής φαντασίας, στην υπηρεσία μιας συνεχούς εσωτερικής αναζήτησης, αποκλειστικά μέσα από τα βρόχινα ύδατα.

«Επάνω από τον δρόμο, Κάτω από τον ουρανό»
: Παραμερίζοντας τ’ άψυχα γκριζωπά σημεία της πόλης, με φόντο τον απέραντο καμβά τ´ ουρανού, αποκαλύπτεται η παράλληλη, με την δική μας γήινη, εναέρια κοινωνία των πουλιών, που συγκατοικούν στην πόλη μαζί μας. Αόρατες ουρανοδρομίες, διαφορετικές στοιχίσεις, ευέλικτα σχήματα, ποικίλες μορφές δημιουργούν στις ψυχές μας ξεχωριστά πορτραίτα, ακυρώνοντας και διανθίζοντας τα στενά όρια της μεγαλούπολης.

«Μυθικά δένδρα»
: Με τις ρίζες τους να θάβονται βαθιά στην πανάρχαια ελληνική γη, με τον κορμό ορθόστητο πάνω στο ιερό έδαφος και τα κλαδιά τους να εκτείνονται προς τον ουρανό, δέντρα με εμβληματικές μορφές αποκρυπτογραφούνται και αποκαλύπτουν απόκρυφες εκφάνσεις τους μέσα από το φακό του φωτογράφου, μαρτυρώντας τον μυθικό τους χαρακτήρα και συνδέοντας αναπόφευκτα τον κόσμο μας με αυτό των υπερφυσικών όντων.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο
: Ο Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε και εργάστηκε στο τομέα της πληροφορικής πριν τον κερδίσει η Τέχνη της Φωτογραφίας με την οποία ασχολείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και δημοσιευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ανά την υφήλιο. Περισσότερες πληροφορίες για τον φωτογράφο στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.andreaskamoutsis.gr

Χορηγός Έκθεσης: FUJIFILM HELLAS

Τηλέφωνα & email επικοινωνίας: Ανδρέας Καμουτσής:6982976550 info@andreaskamoutsis.gr Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου: 2103619789 sevastie@hotmail.com
Τοποθεσία-Google maps Πολιτιστικού κέντρου κύπρου: https://goo.gl/maps/rTozzHBRT8N2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!