Έκθεση Φωτογραφίας, Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας – Mall


Έκθεση Φωτογραφίας, Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας – Mall

Φως Ηθοποιών Αποτυπώνοντας – Mall – Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη

Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8-28 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΠΟΣ: το υπέροχο Classic Cafe Bar “Διώροφον” στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη (στο τρίστρατο Κερασούντος-Χηλής-Μεταμορφώσεως, απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος).

Εγκαίνια τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ.

“Οι ηθοποιοί όταν ετοιμάζουν μια παράσταση, όταν δουλεύουν επάνω σε ένα κείμενο, όταν κάνουν πρόβες, εκπέμπουν ένα φως… ένα φως άλλοτε δυνατό, άλλοτε χαμηλό και κάποτε να τρεμοσβήνει. Υπάρχει, όμως… Το φως είναι εκεί… Χαϊδεύει τα μάγουλά σου, τσούζει τα μάτια σου και σε στιγμές ζεσταίνει την ψυχή σου. Αυτό το φως προσπάθησα ν’ αποτυπώσω και είχα πολλές ευκαιρίες. Οι 8 ηθοποιοί που ανέστησαν το “mall” της Στέλλας Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, ήταν γενναιόδωροι σ’ αυτό. Άφησαν ελεύθερο το φως τους να κυκλοφορήσει, να διεισδύσει, να γεμίσει το χώρο… και αυτό… αυτό το φως προσπάθησα ν’ αποτυπώσω με τη φωτογραφική μου μηχανή, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό δεν αποτυπώνεται. Τέτοιας ουσίας φως δεν καταγράφεται, παρά μόνο κοινωνείται… αλλά τι θα ήμασταν στη ζωή χωρίς τη ματαιοδοξία αυτή… να κυνηγούμε το άπιαστο; Τίποτα!”

xr1

xr2

xr3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!