Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ιωάννας Κατσουλάκη στη Κάρυστο


Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ιωάννας Κατσουλάκη στη Κάρυστο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Στο όμορφο ενετικό φρούριο Καρύστου παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αντίστιξη» η Ιωάννα Κατσουλάκη. Εμπνευσμένη από έναν μουσικό όρο, η φωτογράφος προτείνει τη δική της οπτική εκδοχή της αντίστιξης αλλά ταυτόχρονα προβάλλει στον θεατή εικόνες μνήμης, σκέψης και συναισθημάτων.
Στις φωτογραφίες της τον πρώτο λόγο έχει το χρώμα και η έντονα νοσταλγική ατμόσφαιρα. Έρημοι χώροι ζωντανεύουν μέσα απ΄τα χρώματα και συνυπάρχουν αντιστικτικά με χώρους συνεύρεσης, χώρους εργασίας και αντικείμενα που διακριτικά υπενθυμίζουν την ανθρώπινη παρουσία.
Η Ιωάννα Κατσουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Δημόσιο Δικαίο και Πολιτικές Επιστημες. Μετέφρασε βιβλία γαλλικής λογοτεχνίας και εργάστηκε σαν δημόσιος υπάλληλος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας με την Ιωάννα Βασδέκη, τον Jeff Vanderpool και στην ομάδα «Photopia» με το Γιώργο Βουτσινά. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2012.
Αξίζει να επισημάνει κανείς, ότι το κτίριο που φιλοξενεί την έκθεση είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο κτισμένο το 1350 μ.Χ από τους Ενετούς. Είναι πολύ καλά συντηρημένο και έτσι όπως ορθώνεται δίπλα στη θάλασσα αποτελεί μαζί με την έκθεση των φωτογραφιών μια πολύ καλή αιτία για να επισκεφθεί κανείς την πόλη.
Τέλος να σημειωθεί ότι την επιμέλεια της έκθεσης έκανε η Ιωάννα Βασδέκη.
Εγκαίνια: 5/9/2015 και ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 5/9/2015-13/9/2015
Πληροφορίες/φωτογραφικό υλικό-τηλ. επικοινωνίας : 697 3821744 & 697 2237243

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑΣ
Αντί

Το σύνηθες, αντικρύζοντας εικόνες εγκαταλελειμμένων ή έρημων χώρων, είναι να σκεφτεί κανείς περί απουσίας, παρελθόντος, απώλειας, μελαγχολίας και ούτω καθεξής. Αναμφισβήτητα, όλα είναι μέρος μιας οπτικής αποτύπωσης τέτοιου χαρακτήρα. Στις φωτογραφίες της Ιωάννας Κατσουλάκη όμως συμβαίνει κάτι ενδιαφέρον: το θλιμμένο συνυπάρχει με το ευτυχές, το κενό με το πλήρες, το τίποτα με τα πάντα, το νεκρό με το ζωντανό, το άχρωμο με το πολύχρωμο, το άσχημο με το όμορφο… Αρκεί να παρατηρεί κανείς πέραν του τετριμμένου, της πρώτης, επιφανειακής ανάγνωσης.
Ένας οπτικός χώρος αντιθέσεων, ομοιοτήτων αλλά και επαναλήψεων αντικατοπτρίζεται στα έργα της Κατσουλάκη. Κατά κάποιον τρόπο, η φωτογράφος, μέσα από τις εικόνες της μας αποκαλύπτει, σιωπηλά, σκέψεις και συναισθήματα – ποιά τέχνη δεν το κάνει αυτό άλλωστε! Αποσπάσματα μνήμης και σκέψης συνθέτουν το παζλ των εικόνων της. Εναπόκειται σε εμάς, να τα αποκρυπτογραφήσουμε…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!