Nature, Ελληνοτουρκική έκθεση φωτογραφίας στη Μυτιλήνη


Nature, Ελληνοτουρκική έκθεση φωτογραφίας στη Μυτιλήνη

Στην Μυτιλήνη θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας “Nature” (Φύση), με δημιουργίες Ελλήνων και Τούρκων φωτογράφων, μελών των ομάδων ΦΕΜ και IZDOF της Σμύρνης αντίστοιχα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Η Φωτογραφική Εταιρία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και η Φωτογραφική Ομάδα από την Σμύρνη της Τουρκίας (IZDOF) θα παρουσιάσουν κοινή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Φύση.

Πιο συγκεκριμένα πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της ΦΕΜ και πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της τουρκικής φωτογραφικής ομάδας IZDOF και με κοινό θέμα τη ΦΥΣΗ θα αποτελέσουν μια ενιαία κοινή έκθεση εκατό φωτογραφιών που θα παρουσιαστεί πρώτα στη Μυτιλήνη και μετά με τη σειρά της στη Τουρκία.

Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του φυσικού πλούτου του Αιγαίου αλλά και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία των δύο φωτογραφικών λεσχών, συμβάλλοντας στην εμπέδωση της επικοινωνίας και της φιλίας των δύο λαών.
Το Αιγαίο, που ενώνει Ελλάδα και Τουρκία, με τη χαρακτηριστική γεωμορφολογική ποικιλία, αποτελεί τον τέλειο καμβά για τους εραστές της φύσης που έλκονται από τη φωτογραφία.

Η φωτογραφία φύσης αφορά σε ένα ευρύ πεδίο φωτογραφίας όπως το τοπίο, η άγρια φύση, η χλωρίδα και πανίδα, την υποβρύχια φωτογραφία την μακροφωτογράφιση κλπ. Η φωτογραφία φύσης πέρα του ειδικού εξοπλισμού χρειάζεται προσήλωση, υπομονή και επιμονή και πέρα από την καταγραφή της άγριας ζωής και την αναζήτηση του φωτογραφικά άρτιου αισθητικού αποτελέσματος αποτελεί και ένα μέσο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το περιβάλλον.

Άλλωστε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε πει ότι «Κοίτα βαθιά τη φύση και θα καταλάβεις τα πάντα καλύτερα» ενώ ο σπουδαίος φωτογράφος τοπίου ΄Ανσελ Άνταμς είχε δηλώσει ότι «η φωτογραφία τοπίου είναι η απόλυτη δοκιμασία για έναν φωτογράφο αλλά συχνά και η απόλυτη απογοήτευση».

Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Μυτιλήνη θα γίνουν στο νέο καταπληκτικό εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7 το βράδυ.
Ανακοινώθηκε από Τουρκικής πλευράς ότι στα εγκαίνια της έκθεσης μας εδώ αναμένονται να επισκεφθούν το νησί μας περισσότεροι από εκατό Τούρκοι φωτογράφοι επισκέπτες.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι 13-27 Ιουνίου και ώρες 7-9 το βράδυ (εκτός Κυριακής).

Η έκθεση με τη σειρά της θα παρουσιαστεί σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της Σμύρνης και για το λόγο αυτό μέλη και φίλοι της ΦΕΜ θα επισκεφθούν την Σμύρνη τον μήνα Σεπτέμβριο.

Esin Deniz (1)_resize
Papatheodorou Terpos -1_resize
Thomaidis Pantelis -1_resize
Tsakmakis Petros -7_resize
İSMAİL YÜCEHAN 1_resize
Veyis Polat (2)_resize

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nature Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!