Πρόσκληση σε ανοιχτό διάλογο για τη βία με αφορμή μια έκθεση φωτογραφίας


Πρόσκληση σε ανοιχτό διάλογο για τη βία με αφορμή μια έκθεση φωτογραφίας

H έκθεση “Ειρήνη είναι…Τα δικαιώματα των παιδιών”, ξεκίνησε την περιοδεία της από τα Τρίκαλα. Μετά από 8 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο και περισσότερους από 4000 επισκέπτες, η έκθεση μεταφέρθηκε και στην Αθήνα όπου και εκτέθηκαν οι 74 βραβευμένες φωτογραφίες από τις 13 μέχρι και τις 16 Μαΐου. Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2009 από την ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία (ΚΧΠΒ).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Πρόσκληση σε ανοιχτό διάλογο

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης φωτογραφίας “Ειρήνη Είναι τα δικαιώματα των παιδιών” στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Αίθουσα Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50, Αθήνα (είσοδος & από Σόλωνος) ο ΚΧΠΒ σας προσκαλεί το Σάββατο στις 17 Μαΐου (11.00-14.00) στον ίδιο χώρο σε έναν ανοιχτό διάλογο για την προσωπική και κοινωνική βία σήμερα και τις προτάσεις εξόδου από αυτή με τη μεθοδολογία της ενεργής μη-βίας.

Η βία σε όλες της τις μορφές (στις σχέσεις με τους οικείους και τους τρίτους, στη δουλειά μας, στην εκπαίδευση, στη σχέση με την εξουσία, σε κάθε είδους διάκριση, κ.λ.π.) είναι αυτή που δηλητηριάζει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε:

– Προσωπικές μαρτυρίες-ιστορίες που εμείς έχουμε υποστεί βία ή έχουμε συμπεριφερθεί με βία
– Πώς επηρεάζει τη ζωή μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις
– Πώς επηρεάζει κοινωνικά (ρατσιστική βία, σχολική βία, βία του φύλου και του διαφορετικού
σεξουαλικού προσανατολισμού, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λ.π.)
– Τα αίτια που προκαλείται η βία και τους τρόπους αντιμετώπισης της βίας σε προσωπικό και κοινωνικό πεδίο. Τι είναι η μη-βία και τι η ενεργή μη-βία.
– Η ενεργή μη-βίαιη συμπεριφορά (προσωπικό πεδίο) και μη-βίαιες δράσεις (κοινωνικό πεδίο).
Αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε σε μικρές ομάδες με τη βοήθεια των ερωτήσεων και διαδραστικών παιχνιδιών που θα δώσουν έναυσμα για ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό.

Σκοπός του διαλόγου είναι να ενωθούμε συλλογικότητες και απλός κόσμος γύρω από την έννοια της ενεργής μη-βίας και σε συνεργασία να αναπτύξουμε δράσεις στα πεδία που μας ενδιαφέρουν (στο σχολείο, στις γειτονιές, στην εργασία, στο Πανεπιστήμιο κ.λ.π.).

Θα χαρούμε πολύ να παραβρεθείτε,

Φιλικότατα,

Τα μέλη του Ελληνικού τμήματος του « Κόσμου χωρίς πολέμους & βία»

Τηλέφωνο επικοινωνίας : +30 6932967285 /210 2026626 Μαριλένα Λιβανού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Open conversation
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!