Έκθεση Φωτογραφίας και παρουσίαση βιβλίου “Διαδρομές”


Έκθεση Φωτογραφίας και παρουσίαση βιβλίου “Διαδρομές”

Στην Αθήνα και την Image Gallery παρουσιάζεται το βιβλίο της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά µε τίτλο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ αλλά και η αντίστοιχη Έκθεση Φωτογραφίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”

Την Πέµπτη, 15 Δεκεµβρίου 2016 και ώρα 19:30 θα παρουσιαστεί στην Image Gallery (Λεωφ. Αµαλίας 36, Αθήνα) το βιβλίο της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά µε τίτλο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. Παράλληλα, θα εκτεθούν την ίδια µέρα και στον ίδιο χώρο οι φωτογραφίες-πορτρέτα του συγκεκριµένου βιβλίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται µέσα από ένα φωτογραφικό λέυκωµα 41 άτοµα που έχουν νοσήσει από διάφορες µορφές καρκίνου (από καρκίνο µαστού µέχρι καρκίνο παγκρέατος) και έχουν βγει νικητές.

Το βιβλίο αυτό, ουσιαστικά αποτελεί µία πρώτη θετική προσέγγιση της νόσου, έναν αντίλογο σε όσους την αποκαλούν “επάρατη νόσο”.

Οι φωτογραφιζόµενοι πόζαραν στον φακό µπροστά από ένα µαύρο φόντο, µε σκοπό να αποτυπωθεί η προσωπικότητά τους. Αν κάποιος δεν γνώριζε το θέµα της φωτογράφησης, µε µια πρώτη µατιά δεν θα καταλάβαινε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει µια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Παρατηρώντας όµως τα πορτρέτα, και διαβάζοντας τα όσα έχει περιγράψει ο καθένας για την προσωπική του “διαδροµή” προς την ίαση, κατανοούµε την ψυχοσύνθεσή τους και διαπιστώνουµε ότι έχουν αλλάξει µετά από την νόσο, προς το καλύτερο: Είναι πιο συνειδητοποιηµένοι, ευγνώµονες για τη ζωή και σίγουρα πιο δυνατοί!

Έχουν ιδαίτερη σηµασία οι προσωπικές εξοµολογήσεις, καθώς απαντούν σε ερωτήσεις όπως: “αποκοµίσατε κάτι θετικό από αυτή την εµπειρία”, “τί σας έδωσε δύναµη κατά τη διάρκεια της θεραπείας”, “έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιµετωπίζετε τη ζωή”; Έτσι, οι µαρτυρίες αυτές δίνουν ελπίδα και κουράγιο σε νέους πάσχοντες, αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους που αγωνιούν για την πορεία των αγαπηµένων τους. Οι αναγνώστες µπορούν να φαντάζονται την συνέχεια της δικής τους ζωής µέσα από τους φωτογραφιζόµενους που απεικονίζονται υγιείς και αισιόδοξοι για το µέλλον.

Επιπλέον, σηµαντική είναι και η συµβολή διακεκριµένων επιστηµόνων που ασχολούνται µε τον καρκίνο, οι οποίοι έγραψαν από ένα κείµενο για την συγκεκριµένη έκδοση:
Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, νοσοκοµείο ΜΗΤΕΡΑ
Ελένη Γαλάνη, Αν. Διευθυντής, Β’ Oγκολογική κλινική, νοσοκοµείο Metropolitan
Τζίνα Θανοπούλου, Ψυχολόγος – Σύµβουλος Ψυχικής Υγείας
Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, νοσοκοµείο Υγεία
Κωνσταντίνος Μαυραντώνης, Χειρουργός Παχέους Εντέρου, Διευθυντής 6ης Χειρουργικής Κλινικής, νοσοκοµείο Υγεία
Δηµήτρης Μωραΐτης, Χειρουργός Κεφαλής -Τραχήλου
Γιώργος Τζίµας, Διευθυντής Τοµέα Χειρουργικής Ηπάτος Χοληφόρων, νοσοκοµείο Υγεία

Οµιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι οι: Ηλίας Αθανασιάδης, Μαρία Γιαννά, Τζίνα Θανοπούλου, Δέσποινα Κατσώχη, Κωνσταντίνος Μαυραντώνης, Γιώργος Τζίµας. Επίσης, δύο πρώην ασθενείς που συµπεριλαµβάνονται στο βιβλίο θα µοιραστούν µε το κοινό τη δική τους “διαδροµή” από την αρρώστια στην ίαση. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι αντιµετώπισαν µε εξαιρετικό θάρρος την ασθένειά τους και βγήκαν από την εµπειρία αυτή πολύ δυνατοί και συνειδητοποιηµένοι, ζωντανά παραδείγµατα προς όλους εµάς.

Ο συντονισµός της παρουσίασης θα γίνει από τον κ. Γιώργο Σταµάτη, σύµβουλο επιχειρήσεων/συγγραφέα. Ο κ. Σταµάτης έχει επίσης φωτογραφηθεί για το βιβλίο και έχει µοιραστεί τις σκέψεις του για την περιπέτεια υγείας που άφησε πίσω του.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγµατοποιηθεί αποκλειστικά την ηµέρα της παρουσίασης του βιβλίου, στον ίδιο χώρο.

The Image Gallery: Λεωφόρος 36, Αθήνα, τηλ. 2103230534, www.theimage.gr

diadromes_4-copy

diadromes_2-copy

diadromes_1-copy

diadromes_3-copy-a

diadromes_3-copy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!