Φωτογραφικά Δώρα μέχρι 50 ευρώ (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2017)


Φωτογραφικά Δώρα μέχρι 50 ευρώ (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2017)

Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει και το pttlgr όπως κάθε χρόνο έκανε την έρευνα του για αγορά δώρων για φωτογράφους.

Είτε πάρετε δώρο σε κάποιον “τρελό” με την φωτογραφία, είτε θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας πάμε να δούμε τι προτείνουμε, ξεκινώντας με την κατηγορία των δώρων μέχρι 50 ευρώ.

Κούπα – φακός (9-15 ευρώ)

Ένα τρελό δώρο είναι μία κούπα – θερμός που είναι πιστό αντίγραφο κάποιου φακού. Μπορείτε να τις βρείτε σε ρέπλικα φακών των Canon και Nikon από τα 10 ευρώ. Δείτε εδώ.

Φωτογραφικό βιβλίο (10-50 ευρώ)

Ως φωτογράφοι όσο ζούμε και ανεξαρτήτως επιπέδου πάντα μας εντυπωσιάζουν οι λήψεις άλλων φωτογράφων. Ένα φωτογραφικό λεύκωμα-βιβλίο είναι πάντα ένα πολύ ωραίο δώρο.

Μπορείτε να βρείτε πολύ ωραία λευκώματα στην αγορά και ειδικά μέσω της Amazon. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αγοράσετε και ένα μεταχειρισμένο βιβλίο σε καλή κατάσταση καθώς η αξία του είναι οι εικόνες που υπάρχουν μέσα.

Επιπλέον ρίξτε μία ματιά στο online κατάστημα του πρακτορείου Magnum.

Για ελληνικές εκδόσεις μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο Μουσείο Μπενάκη και στις ειδικές εκδόσεις για φωτογραφία. Υπάρχουν πολλά βιβλία για σπουδαίους Έλληνες φωτογράφους όπως οι Κώστας Μπαλάφας, Βούλα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Χαρισιάδης αλλά και για ξένους όπως ο Josef Koudelka.

Αξεσουάρ καθαρισμού μηχανής (12-35 ευρώ)

Ο σωστός φωτογράφος διατηρεί τον εξοπλισμό του καθαρό και για αυτό τον λόγο υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού μηχανών και φακών στην αγορά. Μπορείτε να αγοράσετε από ένα μικρό blower μέχρι ένα ολοκληρωμένο κιτ καθαρισμού.

Προτείνουμε το ειδικό στυλο καθαρισμού της LensPen και το καθαριστικό σετ της Zeiss. Θα τα βρείτε στην τιμή 12 και 35 ευρώ αντίστοιχα.

Poster του πρακτορείου Magnum (15-50 ευρώ)

To πρακτορείο Magnum είναι ίσως το πιο διάσημο πρακτορείο στον φωτογραφικό κόσμο και σημείο αναφοράς. Στο online κατάστημα του θα βρείτε poster των φωτογράφων του που είναι μία πολύ ωραία ιδέα για δώρο.

Δείτε εδώ.

Προστατευτικό φίλτρο φακού (17-50 ευρώ)

Μία συνήθης και σωστή πρακτική για ένα φωτογράφο είναι να βάζει σε κάθε φακό του και ένα φίλτρο προστασίας, UV ή Protector. Τα φίλτρα αυτά βγαίνουν σε διάφορες διαστάσεις ανάλογα με την διάμετρο του μπροστά κρύσταλλου του φακού και βιδώνουν πάνω στον φακό. Έτσι οποιαδήποτε γρατσουνιά ή χτύπημα γίνεται στο φίλτρο και όχι στον φακό, του οποίου το κρύσταλλο παραμένει καθαρό.

Θα βρείτε πολλών ειδών φίλτρα στην αγορά, το pttlgr προτείνει τα φίλτρα της Manfrotto. Ξεκινάνε από τα 17 ευρώ (52mm) και ανάλογα την διάσταση φτάνουν μέχρι τα 50 ευρώ.

Μπαταρία φωτογραφικής μηχανής (20-50 ευρώ)

Ποτέ δεν είναι αρκετές! Όσες μπαταρίες και να έχει ένας φωτογράφος μία έξτρα πάντα είναι μία καλή προσθήκη στον υπάρχοντα εξοπλισμό. Ειδικά στην περίπτωση των mirrorless ή compact μηχανών, των οποίων η αυτονομία κυμαίνεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, η δεύτερη ή τρίτη μπαταρία κρίνεται απαραίτητη. Αλλά και στην περίπτωση των DSLR η έξτρα μπαταρία θα χρειαστεί.

Προτείνουμε την αγορά των original μπαταριών μίας εταιρείας, ή την αγορά τρίτου επώνυμου κατασκευαστή. Η αγορά καλό θα είναι να γίνεται πάντα από κάποιο φωτογραφικό κατάστημα, καθώς στην αγορά και ειδικά online κυκλοφορούν πολλές μπαταρίες αμφιβόλου ποιότητας (μάλιστα υπάρχουν και μαϊμού original μπαταρίες).

Θήκη – Τσάντα μεταφοράς (20-50 ευρώ)

Μία πολύ ωραία ιδέα για δώρο είναι μία φωτογραφική θήκη – τσάντα μεταφοράς. Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογράφοι έχουν συνήθως πολλές τσάντες και μία ακόμα πάντα χρειάζεται. Στην κατηγορία των δώρων μέχρι 50 ευρώ μπορείτε να βρείτε τσάντες που συνήθως χωράνε ένα σώμα μηχανής με κουμπωμένο ένα φακό και το πολύ 1-2 φακούς ακόμα, ανάλογα με το είδος της μηχανής.

Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στις τσάντες της εταιρείας Στάμος Α.Ε. της εταιρείας Nest, Nest Athena S10 & Nest Athena S30, οι οποιες κοστίζουν 25 και 44 ευρώ αντίστοιχα και μπορούν να μεταφέρουν μία μηχανή με ένα φακό.

Nest Athena S30

Nest Athena S10

Επιπλέον δείτε τις τσάντες της Case Logic, DCB304, SLRC200, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν μικρές DSLR, mirrorless και compact μηχανές, με τιμή στα 20 ευρώ.

SLRC200

DCB304

Τριπόδι Rollei Compact Traveler Star S2(40 ευρώ)

Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ μηχανής για ένα φωτογράφο είναι ένα τριπόδι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φωτογραφίες με μεγάλο χρόνο έκθεσης, όταν το φως είναι λιγοστό ή για φωτογραφίες μακράς έκθεσης που θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιο ειδικό εφέ.

Στην κατηγορία μέχρι τα 50 ευρώ ανήκουν ελαφριά τριπόδια, κατάλληλα για μικρές compact μηχανές, μικρές DSLR ή mirrorless μηχανές. Ένα από αυτά είναι το Rollei Compact Traveler Star S2 το οποίο ζυγίζει μόλις 1.290 γραμμάρια και μπορεί να σηκώσει μηχανή μέχρι 3 κιλά.

Θα το βρείτε σε διάφορα χρώματα στην τιμή των 40 ευρώ.

Ανακλαστήρας (20-50 ευρώ)

Μία πολύ καλή ιδέα για δώρο είναι ένα ανακλαστήρας, ειδικά για φωτογράφους που φωτογραφίζουν πορτραίτα. Ο ανακλαστήρας είναι ένα πολύ ωραίο αξεσουάρ, εύκολο στην μεταφορά και την χρήση και αποτελεί ένα βασικό είδος φωτογραφικού εξοπλισμού που στην τελική όλοι οι φωτογράφοι έχουν.

Προτείνουμε ανακλαστήρες των 80 εκατοστών, για μεγάλη επιφάνεια ανάκλασης και ανακλαστήρες που προσφέρουν διάφορα είδη επιφάνειας, όπως ο Godox RFT05. Μαζεύει στα 30 εκατοστά και προσφέρει Λευκή, Μαύρη, Ασημένια και Χρυσή επιφάνεια ανάκλασης όπως επίσης και δυνατότητα diffusion. Η τιμή του είναι στα 26 ευρώ.

Manfrotto Pixi Smartphone (30 ευρώ)

Το μικρό τριποδάκι της Manfrotto είναι η καλύτερη λύση για μία μικρή μηχανή ή το smartphone σας. Διαθέτει ειδικό adapter για smartphone και την κλασσική βίδα 1/4″ για προσαρμογή μηχανής μέχρι 650 γραμμάρια. Ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια έτσι ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας.

H τιμή του είναι στα 30 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Audio-Technica ATR3350 (32 ευρώ)

Ως γνωστόν οι φωτογραφικές μηχανές τραβάνε και video, όμως η λήψη του ήχου είναι πολύ κακή. Όλοι όσοι κάνουν βίντεο με κάποια mirrorless ή DSLR μηχανή έχουν κάποιο εξωτερικό μικρόφωνο. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τον ήχο των video σας, ειδικά αν κάνετε συνεντεύξεις ή κάποιο vlog, τότε δείτε την “ψείρα” της Audio-Technica.

Μικρή με πολύ μεγάλο καλώδιο και βίσμα 3.5mm, πωλείται μαζί με κλιπ πέτου και λειτουργεί με την δική της μπαταρία.

H τιμή του είναι στα 32 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Peak Design Cuff (38 ευρώ)

Πολλοί φωτογράφοι δεν βολεύονται να κουβαλάνε την φωτογραφική τους μηχανή με το λουρί της, στον λαιμό ή τον ώμο αλλά προτιμούν να την έχουν στο χέρι. Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό εκτός αν χρησιμοποιηθεί ένα λουρί καρπού.

Μία από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για λουρί καρπού μας δίνει η Peak Design με το Cuff.

H τιμή της είναι στα 38 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Lomography Diana Mini (49 ευρώ)

To φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ. Για τα πρώτα βήματα κάποιου στη φωτογραφία ή για κάποιον που αγαπάει το φιλμ, μία καλή ιδέα είναι μία φθηνή μηχανή που λειτουργεί με φιλμ. Αυτή είναι η Lomography Diana Mini. Με πλαστικά μέρη η μηχανή δέχεται φιλμ των 35mm και βγάζει τετράγωνες φωτογραφίες ή φωτογραφίες μισού κάδρου των 35mm (με ένα φιλμ 36 στάσεων βγάζει 72 φωτογραφίες), ενώ έχει και λειτουργίες μακράς έκθεσης και πολλαπλής έκθεσης.

H τιμή της είναι στα 49 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Κάρτα μνήμης (23-50 ευρώ)

Όπως και με τις μπαταρίες έτσι και οι κάρτες μνήμης δεν είναι ποτέ πολλές για ένα φωτογράφο. Εκτός του ότι είναι πάντα χρήσιμες για την λήψη εικόνων, μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια κάρτα μνήμης που χάλασε.

Φυσικά μιας και μιλάμε για δώρο θα πρέπει αυτό να είναι κάτι πολύ αξιόλογο και με τις χαμηλές τιμές στις κάρτες μνήμης μπορούμε να επιλέξουμε μία επώνυμη κάρτα μνήμης.

Το pttlgr προτείνει τις κάρτες μνήμης της Sandisk και ειδικά τη σειρά Extreme ή Extreme Pro. Πρόκειται για τις καλύτερες κάρτες μνήμης της αγοράς τόσο από θέμα αντοχής όσο και αξιοπιστίας.

Οι περισσότερες μηχανές δέχονται κάρτες μνήμης SD, εκτός από τα πολύ επαγγελματικά μοντέλα που δέχονται CF ή XQD. Σε κάθε περίπτωση η τιμή τους κυμαίνεται, ανάλογα με την χωρητικότητα και το μοντέλο, από 23 ευρώ (για τα 32GB) ευρώ μέχρι 50 ευρώ (για τα 64GB).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Gift list 2017
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!