PhotoExif, εφαρμογή καταγραφής των στοιχείων λήψης μίας φωτογραφίας για τους λάτρεις του φιλμ


PhotoExif, εφαρμογή καταγραφής των στοιχείων λήψης μίας φωτογραφίας για τους λάτρεις του φιλμ

PhotoExifΈνα από τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών είναι η δυνατότητα τους να καταγράφουν στο αρχείο της φωτογραφίας τα EXIF στοιχεία, δηλαδή όλα τα στοιχεία λήψης της φωτογραφίας (μηχανή και φακός που τραβήχτηκε, διάφραγμα, ταχύτητα, ISO, ώρα κ.α.).  Στην εποχή του φιλμ ο μόνος τρόπος για να θυμάται κάποιος με τι ταχύτητα, διάφραγμα, φακό και ISO τράβηξε μία φωτογραφία ήταν να τα καταγράφει σε ένα κομμάτι χαρτί.

Ο φωτογράφος Oriol Garcia, λάτρης του φιλμ ακόμα και σήμερα, δημιούργησε μία νέα εφαρμογή για την καταγραφή των στοιχείων μία φωτογραφίας που βγάζει με φιλμ.  Το όνομα της είναι PhotoExif και είναι διαθέσιμη για iOS συσκευές.  Με τη PhotoExif ο φωτογράφος μπορεί γρήγορα και εύκολα να καταγράψει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει για κάθε του λήψη.  Εκτός των κλασσικών στοιχείων ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να κPhotoExif αταγράψει την τοποθεσία λήψης μέσω GPS και να γράψει κάποιο σχόλιο.

Ο Garcia δημιούργησε επίσης μία desktop εφαρμογή με την ονομασία PhotoExifDesktop με την οποία, αφού εμφανιστεί το φιλμ και ψηφιοποιηθούν οι φωτογραφίες, είναι εύκολο για κάποιον να παντρέψει τα στοιχεία της κάθε λήψης που έχει καταγράψει στο PhotoExif με την κάθε εικόνα.

Το PhotoExif κοστίζει 2$ και μπορείτε να το βρείτε εδώ.  Το PhotoExifDesktop διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

via petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!