Φωτογράφος ζήτησε συγνώμη από την ηθοποιό Lupita Nyong’o για την επεξεργασία του πορτραίτου της


Φωτογράφος ζήτησε συγνώμη από την ηθοποιό Lupita Nyong’o για την επεξεργασία του πορτραίτου της

H νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός Lupita Nyong’o εμφανίστηκε πολύ δυσαρεστημένη από το πορτραίτο της στο εξώφυλλο του περιοδικού Grazia του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο λόγος είναι ότι στο πορτραίτο της υπήρξε επεξεργασία των μαλλιών της, με σκοπό όπως ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός να έχει μία πιο φιλική εικόνα προς τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα μαλλιά.

Η ηθοποιός στο Instagram της σε ένα πιο μακροσκελές κείμενο αναφέρει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση της και τα μαλλιά της και ότι δεν ρωτήθηκε από το περιοδικό για την αλλαγή που έγινε. Όπως αναφέρει υπάρχει αρκετός δρόμος για να πολεμηθεί η ασυνείδητη προκατάληψη κατά του στυλ των μαλλιών και του δέρματος των μαύρων γυναικών. Τονίζει ότι και η ίδια είχε μεγαλώσει με την αντίληψη ότι το όμορφο είναι συνυφασμένο με το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα μεταξένια ίσια μαλλιά, αντίληψη που άλλαξε όταν μεγάλωσε και κατάλαβε ότι κάθε άνθρωπος είναι όμορφος όπως είναι.

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women's complexion, hair style and texture. #dtmh

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) on

Σύμφωνα με τον The Guardian το περιοδικό Grazia απολογήθηκε για το συμβάν, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν ζητήθηκε από τον φωτογράφο να αλλάξει κάτι στο πορτραίτο της Lupita Nyong’o.

Από τη μεριά του ο φωτογράφος, An Le, με έδρα την Νέα Υόρκη, απολογήθηκε αναφέροντας ότι οι αλλαγές που έκανε στα μαλλιά της ηθοποιού ήταν “απίστευτα καταστρεπτική και βλαβερή πράξη” και ζητώντας συγνώμη αν πλήγωσε κάποιον με την πράξη του.

H Lupita Nyong’o κέρδισε το Οσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία 12 Years a Slave, ενώ συμμετείχε και στην ταινία Star Wars: The Force Awakens.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Portrait Photography

Πηγή:

The Guardian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!