Φωτογράφος απαθανάτισε σπάνιο είδος Ύαινας στην έρημο της Ινδίας!


Φωτογράφος απαθανάτισε σπάνιο είδος Ύαινας στην έρημο της Ινδίας!

Ένας φωτογράφος πέρασε δύο μήνες στην έρημο της Ινδίας σε θερμοκρασίες 46 βαθμών Κελσίου, απαθανατίζοντας σπάνιες ριγέ ύαινες.

Ο Hardik Shelat είναι φωτογράφος άγριας ζωής και κατάφερε μετά από μια εξουθενωτική περίοδο 2 μηνών στην έρημο της Ινδίας να βρει και να απαθανατίσει σπάνιες ριγέ ύαινες. Να αναφέρουμε ότι οι ριγέ ή αλλιώς ραβδωτή ύαινα, είναι είδος που προέρχεται από τη βόρεια και ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την κεντρική Ασία και την Ινδική υποήπειρο. Είναι καταγεγραμμένη από την IUCN ως σχεδόν απειλούμενη, καθότι ο παγκόσμιος πληθυσμός του είδους εκτιμάται ότι είναι κάτω από 10.000.

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπουμε φωτογραφίες με ριγέ ύαινες, διότι είναι νυκτόβια πλάσματα που σπάνια φαίνονται στο φως της ημέρας. Προτιμούν να ξεκουράζονται για μεγάλες περιόδους όταν έχει ζέστη και ο Ήλιος είναι έξω. Ο φωτογράφος Hardik Shelat αναφέρει το εξής:

Ζουν σε σπηλιές και καταφύγια και βγαίνουν στο σκοτάδι αναζητώντας τροφή. Το να τις δει κανείς στο φως της ημέρας είναι πραγματικά σπάνιο.

Όπως καταλαβαίνετε, με βάση τις παραπάνω πληροφορίες είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα το να φωτογραφίσει κανείς αυτό το είδος ύαινας. Ο Shelat τράβηξε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες στο Little Rann of Kutch στην περιοχή Gujarat της Ινδίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η θερμοκρασία έφτανε μέχρι και 46 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη ήταν αφόρητη.

Προσπαθούσα τα τελευταία δύο χρόνια να απαθανατίσω ριγέ ύαινες. Αυτό το καλοκαίρι επισκέφτηκα το συγκεκριμένο μέρος και έμεινα σχεδόν δύο μήνες για να τις εντοπίσω στο φως της ημέρας. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο καύσωνας. Η αναμονή σε αυτή τη ζέστη ήταν πραγματικά δύσκολη.

Οι δυσκολίες όμως δε σταματούσαν στη ζέστη. Ο φωτογράφος αναφέρει ότι καθημερινά έπρεπε να οδηγούν σχεδόν 200 χιλιόμετρα στην έρημο σε συγκεκριμένο κρησφύγετο και λόγω της απόστασης έφταναν εκεί γύρω στις 14:30 το μεσημέρι. Έτσι, έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 20:00 το απόγευμα και αυτό το έκαναν καθημερινά για 2 μήνες. Μιλάμε για μεγάλη επιμονή και υπομονή.

Για τις λήψεις αυτές, ο Shelat χρησιμοποίησε μια Canon 7D Mark II με μεγάλο τηλεφακό 500mm και τονίζει το πόσο σπάνιο και ασυνήθιστο ήταν το γεγονός ότι κατάφεραν να απαθανατίσουν ριγέ ύαινες σε μια ανοιχτή περιοχή της ερήμου.

Ήταν πολύ ξεχωριστό και πολύ ιδιαίτερο για μένα ότι μπόρεσα να συλλάβω τέτοιες φωτογραφίες σε αυτή τη σπάνια στιγμή μετά από τόσο καιρό αναμονής.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Hardik Shelat στο Instagram του εδώ, για περισσότερες φωτογραφίες άγριας ζωής.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!