Φωτογράφος πέθανε στη Χαβάη οδηγώντας ομάδα τουριστών για φωτογράφιση λάβας


Φωτογράφος πέθανε στη Χαβάη οδηγώντας ομάδα τουριστών για φωτογράφιση λάβας

Μερικά μέρη είναι επικίνδυνα και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας στην αναζήτηση εντυπωσιακών εικόνων.

Ο φωτογράφος Sean King ήταν συνηθισμένος να ασχολείται με την φωτογράφιση λάβας στη Χαβάη και διοργάνωνε και εξορμήσεις για άλλους φωτογράφους ή απλούς τουρίστες ώστε να δουν το μοναδικό αυτό θέαμα της φύσης από κοντά.

Δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα ο Sean οδηγούσε μία ομάδα τριών τουριστών σε ένα σημείο στην περιοχή της Kalapana στο νησί της Χαβάη, με σκοπό την κοντινή παρατήρηση λάβας.

Η βροχή που έπιασε οδήγησε ένα τοξικό νέφος στο σημείο που βρισκόταν η ομάδα, νέφος που δυσκόλεψε την ορατότητα και την ικανότητα τους να αναπνεύσουν.

Αν και οι τρεις τουρίστες κατάφεραν να ξεφύγουν ο Sean βρέθηκε αργότερα νεκρός.

Ο Sean είχε τον σεβασμό των φωτογράφων και είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία για workshops στη Χαβάη με σκοπό την φωτογράφιση και παρατήρηση των ηφαιστείων, ενώ το έργο του είχε παρουσιαστεί το 2013 από τη New York Daily News και από το Flickr.

Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνουμε ότι βασική έννοια ενός φωτογράφου είναι να είναι ασφαλής και να είναι προστατευμένος από οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!