Φωτογράφος χρησιμοποίησε φωτογραφίες άλλου φωτογράφου για να διακριθεί σε διαγωνισμούς


Φωτογράφος χρησιμοποίησε φωτογραφίες άλλου φωτογράφου για να διακριθεί σε διαγωνισμούς

Έχουμε δει πολλές φορές φωτογράφους να χάνουν τα βραβεία και τις διακρίσεις τους για πολλούς λόγους.

Πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι μία φωτογραφία έχει δεχτεί “βαριά” επεξεργασία και αλλαγές εκτός των όρων του διαγωνισμού.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η “φωτογράφος” Madeleine Josephine Fierz από την Ελβετία συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς με φωτογραφίες που δεν είχε δημιουργήσει η ίδια.

Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες είναι του Ταϊλανδού φωτογράφου Sasin Tipchai, o οποίος τις είχε ανεβάσει στο Pixabay, ώστε να τις χρησιμοποιήσει όποιος επιθυμεί, ελεύθερα.

Η Fierz χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες που κατέβασε από το Pixabay για να πάρει μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας Monovisions Photography Awards, Moscow International Foto Awards και Fine Art Photography Awards (κέρδισε τη δεύτερη θέση), αφού πρώτα τις μετέτρεψε ψηφιακά.

Ο Tipchai αντιλήφθηκε την χρήση των φωτογραφιών του στους παραπάνω διαγωνισμούς και ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους, οι οποίοι αφαίρεσαν από την Fierz τις διακρίσεις.

Σύμφωνα με δήλωση της στα Moscow International Foto Awards, η Fierz νόμιζε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, αλλάζοντας τες ψηφιακά και δημιουργώντας τη δική της τέχνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!