Ο φωτογράφος της διάσημης φωτογραφίας Bliss επιστρέφει με νέες εικόνες


Ο φωτογράφος της διάσημης φωτογραφίας Bliss επιστρέφει με νέες εικόνες

Όλοι ή σχεδόν όλοι γνωρίζουμε την φωτογραφία “Bliss“, την εικόνα που ήταν φόντο στα Windows XP και θεωρείται η εικόνα που έχουν δει περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Θυμάστε το video με την ιστορία της φωτογραφίας και του φωτογράφου της Chuck O’Rear, ο οποίος είναι φωτογράφος φύσης και έβγαλε την συγκεκριμένη φωτογραφία το 1996 στην Sonoma της Καλιφόρνια, με την χρήση μίας μηχανής μεσαίου φορμά, με φιλμ της Fujifilm και τραβώντας μόλις 4 στάσεις;

Η φωτογραφία στάλθηκε στο πρακτορείο Corbis και αγοράστηκε το 2000 από την Microsoft, η οποία την έβαλε φόντο στο λειτουργικό της για να την δουν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

21 Χρόνια μετά και ο Chuck, που έχει πλέον αποσυρθεί, έβγαλε νέες φωτογραφίες, αυτή τη φορά για την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και το project New Angles of America, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως φόντα σε smartphones.

Οι τρεις φωτογραφίες που δημιούργησε είναι οι παρακάτω.

White Pocket

Maroon Bells

Peek-A-Boo Slot

Μπορείτε να τις βρείτε και να τις κατεβάσετε δωρεάν και σε μέγιστη ανάλυση εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Bliss

Πηγή:

Lufthansa
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!