Φωτογράφος σε αποστολή του National Geographic με το Nokia Lumia 1020


Φωτογράφος σε αποστολή του National Geographic με το Nokia Lumia 1020

Η Smartphone photography έχει γίνει πλέον ένα ειδικό πεδίο της φωτογραφίας. Όλο και περισσότερα νέα smartphone εμφανίζονται με πολύ δυνατά φωτογραφικά χαρακτηριστικά και οι εταιρείες δίνουν μεγάλη σημασία στο να δημιουργήσουν φωτογραφικές συσκευές υψηλών απαιτήσεων.
Ένα smartphone με φοβερές φωτογραφικές δυνατότητες είναι το Nokia Lumia 1020. Η κάμερα του έχει ανάλυση 41 megapixels (!!!) και ο φακός του οπτικά της Zeiss, ενώ είναι εξοπλισμένο και με οπτικό σταθεροποιητή. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Lumia 1020 επιτρέπει τον χρήστη του να χρησιμοποιήσει manual λειτουργίες και να ρυθμίσει διάφραγμα, ταχύτητα, ISO και εστίαση, τα απαραίτητα δηλαδή για τη δημιουργία εντυπωσιακών φωτογραφιών.
Δεν είναι λοιπόν παράξενο που το National Geographic έστειλε τον φωτογράφο Stephen Alvarez να καταγράψει τις Νοτιοδυτικές περιοχές των Η.Π.Α., μόνο με το Lumia 1020.
Oι φωτογραφίες και τα video που δημιούργησε ο Stephen είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο Stephen είναι επαγγελματίας φωτογράφος, αλλά παρόλα αυτά μπορούμε να πάρουμε μία πολύ καλή ιδέα για τις δυνατότητες του Nokia Lumia 1020.

National Geographic Nokia Lumia 1020

National Geographic Nokia Lumia 1020

National Geographic Nokia Lumia 1020

Για να δείτε περισσότερες εικόνες από την αποστολή του National Geographic με το Nokia Lumia 1020 πατήστε εδώ.

Το Nokia Lumia 1020 ανακοινώθηκε πριν περίπου 3 μήνες και είναι ένα smartphone με υψηλές φωτογραφικές προδιαγραφές. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon S4 1.5GHz διπύρηνος
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.5 ιντσών, AMOLED, 1280×768 pixels, PureMotionHD+, Clear Black, Nokia Glance Screen, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 41 Megapixel, BSI, Carl Zeiss, Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS), Zoom 3x, auto-focus, LED flash, Xenon flash, Full HD video 1920×1080 pixels 30fps
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel wide angle
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (+7GB Skydrive)
Wi-Fi n, GPS/ GLonass, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC, Στερεοφωνικά ηχεία IHF
Μπαταρία: 2000 mAh
Διαστάσεις: 130.4×71.4×10.4 χλστ.
Βάρος: 158 γρ.

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!