Φωτογράφος δέχεται σκληρό χτύπημα από ταύρο και ζει για να μας πει τι έκανε λάθος


Φωτογράφος δέχεται σκληρό χτύπημα από ταύρο και ζει για να μας πει τι έκανε λάθος

Η δουλειά του φωτογράφου είναι πολλές φορές πολύ επικίνδυνη έστω και αν αυτό που φωτογραφίζει φαίνεται σχετικά ακίνδυνο.

Ένα πολύ δημοφιλή “σπορ” στις Η.Π.Α. και από ότι φαίνεται και στον Καναδά είναι το ροντέο κατά τη διάρκεια του οποίου κινδυνεύουν σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πέραν του γεγονότος ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο μεγαλόσωμα θηλαστικά του πλανήτη, ένα ταύρο, το ζώο είναι στρεσαρισμένο και επιθετικό λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιείται για την διασκέδαση των παρευρισκομένων.

Ο φωτογράφος Norm Betts καλύπτει ροντέο πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το Ultimate Rodeo Tour τα τελευταία περίπου δεκαπέντε χρόνια, ενώ έχει ήδη χτυπηθεί μία φορά από ταύρο. Μάλιστα είναι ο μόνος φωτογράφος, ο οποίος επιτρέπεται να βρίσκεται στην αρένα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Η τελευταία φορά που ο Betts βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο ήταν πριν λίγο καιρό. Το video που ακολουθεί δείχνει το σκληρό χτύπημα του ταύρου στον φωτογράφο, που είχε αποτέλεσμα ένα ραγισμένο στέρνο και αρκετά σπασμένα πλευρά.

Όπως λέει ο Betts, ποτέ δεν παίρνεις τα μάτια σου από τον ταύρο, κάτι που έκανε για μία στιγμή ώστε να κοιτάξει τις εικόνες που έβγαλε στη μηχανή του, καθώς νόμιζε ότι το ζώο είχε ασφαλιστεί.

Το 2013 ο Betts είχε ξαναβρεθεί στο δρόμο ενός άλλου ταύρου.

Όπως λέει ο φωτογράφος δεν πρόκειται να σταματήσει να φωτογραφίζει ροντέο, κάτι που φυσικά και θα του συνιστούσαμε.

Να θυμάστε πάντα ότι όταν φωτογραφίζουμε πρέπει να έχουμε υπόψη τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω μας και να προσπαθούμε πρώτα και πάνω από όλα να εξασφαλίζουμε την σωματική μας ακεραιότητα. Ένα δευτερόλεπτο απροσεξίας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sports Photography

Πηγή:

CBC
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!