Φωτογράφος μηνύει το CBS και το CBS απαντάει με μία αστεία μήνυση


Φωτογράφος μηνύει το CBS και το CBS απαντάει με μία αστεία μήνυση

Η υπόθεση του φωτορεπόρτερ Jon Tannen φαίνεται ότι είναι ένα παράδειγμα του χάους και του θράσους που υπάρχει στην εποχή μας.

Συγκεκριμένα ο Jon Tannen είχε μηνύσει το CBS Interactive, το Φεβρουάριο του 2017, γιατί δύο φωτογραφίες του είχαν χρησιμοποιηθεί παράνομα και χωρίς την άδεια του στην ιστοσελίδα 247sports.com. Ο φωτογράφος ζητούσε αποζημίωση 150.000 δολαρίων για κάθε φωτογραφία και το 247sports.com κατέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες από το άρθρο που είχαν πρωτοεμφανιστεί.

Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το 247sports.com είχε χρησιμοποιήσει παράνομα φωτογραφίες του Tannen, ο οποίος σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις ζήτησε μέσω Twitter να αφαιρεθούν φωτογραφίες του που είχαν δημοσιευτεί χωρίς συμφωνία μαζί του.

Η υπόθεση φαινόταν απλή μέχρι εδώ, όμως στις 27 Οκτωβρίου το CBS απάντησε στον φωτογράφο με μία μήνυση γιατί χρησιμοποίησε screenshot από τη σειρά Gunsmoke, που παίχτηκε στην τηλεόραση από το 1955 ως το 1975.

Ο φωτογράφος πήρε την εν λόγω εικόνα με screenshot από το επεισόδιο του 1958 Dooley Surrenders και στην μήνυση του το CBS τον κατηγορεί για υποκρισία.

Βέβαια ένα screenshot από μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κλοπή, εφόσον η κίνηση προωθεί στην ουσία την σειρά αυτή και δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για αυτόν που το κάνει.

Η αστεία (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) κίνηση του CBS αποδεικνύει ότι τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. έχουν την δύναμη και να κλέβουν φωτογραφίες χωρίς να πληρώνουν τους δημιουργούς τους αλλά και να κάνουν ανόητες κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθώντας να γλυτώσουν ή να μετριάσουν τις απώλειες του.

Το CBS αναζητά αποζημίωση από το screenshot που μπορεί να φτάσει τα 150.000 δολάρια.

Ποια είναι η γνώμη σας για την συγκεκριμένη υπόθεση;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

arstechnica
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!