Φωτογράφος ζήτησε να αγοράσει φωτογραφία του από κλέφτη φωτογραφιών


Φωτογράφος ζήτησε να αγοράσει φωτογραφία του από κλέφτη φωτογραφιών

Πρόσφατα ο φωτογράφος Steve Arklay ανακάλυψε ότι κάποιος είχε πάρει μία δική του φωτογραφία, χωρίς την άδεια του και την είχε αναρτήσει σε ένα λογαριασμό του Instagram, λέγοντας μάλιστα ότι είναι προς πώληση.

Steve-Arklay-2

Η φωτογραφία του Steve απεικόνιζε ένα κύμα και είχε επιλεχθεί (με την άδεια του) κάποια στιγμή το 2015 ως φωτογραφία της ημέρας από μία ιστοσελίδα που δίνει πληροφορίες στους σέρφερ για την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές συνθήκες.

Συνήθως σε μία τέτοια περίπτωση ο φωτογράφος του οποίου η φωτογραφία έχει κλαπεί επικοινωνεί με τον κλέφτη και ζητάει να κατεβάσει την φωτογραφία.

Ο Steve όμως αποφάσισε να ακολουθήσει μία διαφορετική προσέγγιση.

Ζήτησε από τον κλέφτη να του πουλήσει την φωτογραφία, τυπωμένη σε μεγάλο μέγεθος και συγκεκριμένα σε διαστάσεις 60×90 εκατοστά. Ο κλέφτης απάντησε ότι η φωτογραφία δεν μπορούσε να τυπωθεί τόσο μεγάλη, αλλά μόνο σε μέγεθος 20×30 εκατοστά. Το κόστος της φωτογραφίας σε αυτή τη διάσταση ορίστηκε στα 30 δολάρια, χωρίς τα έξοδα αποστολής και ο Steve συμφώνησε να την αγοράσει.

Steve-Arklay-3

Steve-Arklay-4

Πριν βέβαια πραγματοποιήσει την πληρωμή ο Steve έστειλε στον κλέφτη τα πραγματικά του στοιχεία. Κάπου εκεί η συζήτηση έλαβε τέλος. Ο κλέφτης είδε το όνομα του Steve και αμέσως κατέβασε όλες τις φωτογραφίες που είχε προς πώληση στον λογαριασμό του στο instagram.

Ο Steve δήλωσε ότι δεν προσπάθησε να παγιδέψει τον κλέφτη απλά ήταν πολύ περίεργος να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με την παράνομη πώληση της φωτογραφίας του.

Σας έχει τύχει να ανακαλύψετε ότι κάποιος πουλάει μία φωτογραφία σας ως δική του και ποια ήταν η αντίδραση σας;

Έχετε εντοπίσει ποτέ κάποιον να έχει κλέψει φωτογραφία/ες σας;

View Results

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images

Πηγή:

DIYPhotography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Δυστυχώς ΝΑΙ, μου έχει συμβεί… τις τύπωνε και τις πωλούσε σε σταντ με card postal κάποιο κατάστημα με τουριστικά είδη στην επαρχία !!!
    Φίλος φωτογράφος που αναγνώρισε τις φωτογραφίες μου, με ειδοποίησε και με ρώτησε αν έχω κάνει κάποια συμφωνία. Μου είπε και ποιες ακριβώς φωτογραφίες είδε.
    Τις κατέβαζε μάλλον από το facebook ή και από άλλα site που τις έβρισκε. Προτιμούσε όσες δεν είχαν υδατογράφημμα (να μην κουράζεται να το αφαιρεί) !! Ευτυχώς αυτές ήταν λίγες.
    Όλες τις φωτογραφίες μου τις ανεβάζω σε μικρή ανάλυση και 72 dpi, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι ποιότητα εκτύπωσης είχαν αυτές που τύπωνε !!! Αν και σε τόση μικρή διάσταση δεν θα είχε και ιδιαίτερα προβλήματα !!!
    Δεν μπόρεσα να πάω αμέσως να δω “ιδίοις όμμασι” τι ακριβώς γίνεται, καθότι όπως είπα, είναι επαρχία. Πήγα πολύ αργότερα, χειμώνα χωρίς σταντ κ.λ.π. υπολειτουργούσε και δεν είδα κάτι.
    Την επόμενη σεζόν θα δούμε τώρα :-)
    Έχω ρίξει «σύρμα» σε φίλους αν δουν κάτι να τις αγοράσουν και να μου τις στείλουν !!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!