Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Photometria Awards 2017”


Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Photometria Awards 2017”

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών στα Photometria Awards 2017 του Φεστιβάλ Photometria, με φετινό θέμα την Αγάπη (Love).

Κάθε φωτογράφος μπορεί να πάρει μέρος με μία φωτογραφία, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Photometria Awards 2017”
Θεματική: “Love”

Ημερομηνίες συμμετοχής: 1 – 30 Απριλίου 2017 (11:59 μμ) μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.
Την 31η Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 31.5 έως 11.6.2017.
(Σημείωση, η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού “Photometria Awards 2017 “Love” θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας και 3 του εξωτερικού).

Βραβεία:
1η Κριτικής επιτροπής: * Nikon D3300 + AF-P 18-55mm kit + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
2η Κριτικής επιτροπής: ** Rollei ιμάντας για δύο φωτογραφικές μηχανές + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
3η Κριτικής επιτροπής: Επιταγή αξίας 70 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία, προσφορά του photobookstore.gr + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography Festival.
Βραβείο κειμένου φωτογραφίας: Επιταγή αξίας 70 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία, προσφορά του photobookstore.gr + free pass σε όλα τα σεμινάρια του Photometria International Photography.

Προσοχή, αλλαγές στον φετινό διαγωνισμό
o Το βραβείο κοινού καταργείται και αντικαθίσταται από το βραβείο κειμένου φωτογραφίας (To κείμενο για το βραβείο του κειμένου, το οποίο θα συνοδέυει την φωτογραφία, θα πρέπει να είναι το πολύ 50 λέξεων στην αγγλική γλώσσα).
o Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν και θα εμφανιστούν online μετά το πέρας του διαγωνισμού, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα αντιγραφής ιδεών!
o Μετά την ολοκλήρωση του uploading της φωτογραφίας δεν αποστέλλεται email επιβεβαίωσης, εμφανίζεται μόνο μήνυμα επιτυχημένης αποστολής της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.

Αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα των 4 βραβείων θα ανακοινωθούν στις 11 Ιουνίου 2017 στην τελετή λήξης του Photometria International Photography Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr

Κριτική Επιτροπή:
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους:
Alain Laboile (Φωτογράφος)
Jacques Sierpinski (Διευθυντής του Manifesto Photo Festival, Τουλούζη)
Sebastian Vaida (Διευθυντής του Photoromania Festival, Cluj Napoca).
Szilvia Mucsy (Διευθύντρια του Budapest Photo Festival)
Tania Castro (Διευθύντρια του Photon Festival, Βαλένθια)

Όροι Συμμετοχής
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής μίας φωτογραφίας με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500ΚΒ
Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν κλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το Photometria International Photography Festival δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.
Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.
Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση, τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού “love”.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
Αν η φωτογραφία σας επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα σας ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.
To σύντομο κείμενο για το βραβείο του κειμένου φωτογραφίας θα πρέπει να είναι το πολύ 50 λέξεων στην αγγλική γλώσσα.
Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του Photometria Festival.

Contact
http://www.photometria.gr/contest.php?name=love-photometria-awards-2017-934 competition@photometria.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!