Διαγωνισμός Portfolio από το Photometria International Photography Festival


Διαγωνισμός Portfolio από το Photometria International Photography Festival

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό portfolio του Photometria International Photography Festival.

Το Photometria International Photography Festival θέλοντας να συνεχίσει την ανάδειξη της σύγχρονης φωτογραφικής δημιουργίας, προκηρύσσει διαγωνισμό portfolio από την 1η Νοεμβρίου έως την 17η Δεκεμβρίου. Από τους συμμετέχοντες ζητάμε ένα (1) portfolio δεκαπέντε (15) φωτογραφιών, εκ των οποίων, θα επιλεγούν οι οκτώ (8).  Μέσα από αυτές, ο φωτογράφος θα πραγματεύεται ένα θέμα της αρεσκείας του, μια ιδέα ή ακόμα και την αφήγηση μιας ιστορίας.

Θα επιλεγούν 9 portfolios.
Η επιλογή θα γίνει βάσει των εξής χαρακτηριστικών των portfolios:
Α. Η συνάφεια των φωτογραφιών με το θέμα.
Β. Η συνοχή του συνόλου των φωτογραφιών ως ένα ενιαίο σετ.
Γ. Η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα του συνόλου των φωτογραφιών.

Το κόστος κάθε συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ (για την καταβολή του ποσού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://photobookstore.gr/index.php/seminars/portfolio-contest,-parallel-voices-2017-18-detail ). Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να στείλει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή μορφή μέσω WeTransfer στο portfolio@photometria.gr. Επίσης, στο e-mail θα πρέπει να σημειωθούν και τα παρακάτω στοιχεία (με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες):
Τίτλος έργου
Ονοματεπώνυμο
Πατρώνυμο
Διεύθυνση/Πόλη
Τηλέφωνο

Η μεγάλη πλευρά των φωτογραφιών που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι 1500 pixels, ανάλυση 300 ppi

Για τα portfolios που θα διακριθούν θα ζητηθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και μία περιγραφή του έργου (με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες). Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού, θα ζητηθεί εγκαίρως να στείλουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση για την έκθεση που θα ακολουθήσει.
Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται η 17η Δεκεμβρίου 2017.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.photometria.gr), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.

Τα portfolios που θα διακριθούν θα αποτελέσουν το υλικό των εκθέσεων με τίτλο Parallel Voices που θα γίνουν σε χώρους που θα ανακοινωθούν από το φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.photometria.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!