Σεμινάριο πορτρέτου από το περιοδικό Photonet


Σεμινάριο πορτρέτου από το περιοδικό Photonet

Η συμμετοχή κοστίζει 110 ευρώ και σε συνολικά 14 ώρες θα αναλυθούν όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζει ο φωτογράφος για την λήψη πορτρέτου. Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ

Τo σεμινάριο με μια ματιά
• Εισηγήτρια: Χριστίνα Καλλιγιάννη• Έναρξη μαθημάτων: 14/1/15 (προϋπόθεση η συμπλήρωση 8μελών τμημάτων)• Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα ή Τετάρτη και Σάββατο (σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες για τις ακριβείς ημέρες και ώρες) • Διάρκεια: 14ώρες (σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες)• Κόστος συμμετοχής: 110€ (συμπ. Φ.Π.Α.) • Εγγραφές: καθημερινά πλην Σαβ.- Κυρ. (10πμ-4μμ) στο τηλέφωνο 2108320834
Περιγραφή σεμιναρίου
Βασικός στόχος, πέρα από την απόκτηση νέων γνώσεων, είναι να γνωρίσουν από κοντά, όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, τις πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργείται ένα πορτρέτο. Μετά από μια εισαγωγική σύντομη θεωρητική κατάρτιση, αναλόγως των υπαρχουσών γνώσεων των συμμετεχόντων, θα ακολουθήσει εκπαίδευση σχετικά με τα παρακάτω αντικείμενα:
α. διαφορετικά είδη πορτρέτων (προσωπικό, θεατρικό, μόδας, οικογενειακό, επαγγελματικό) και την
προσέγγισή τους β. τις κατάλληλες μηχανές και τους φακούς γ. πορτρέτο στο studio με φυσικό φως δ. πορτρέτο στο studio με τεχνητό φως ε. πορτρέτο στο studio με συνδυασμό φυσικού και τεχνητού
φωτισμού στ. η σημασία του styling και του μακιγιάζ για ένα καλό πορτρέτο ζ. επεξεργασία στον υπολογιστή για καλό αλλά φυσικό αποτέλεσμα
• Οι συμμετέχοντες θα βλέπουν αρχικά λήψεις που θα έχουν πραγματοποιηθεί με τον εξεταζόμενο
κάθε φορά φωτισμό, και μετά την εισήγηση θα μπορούν να πειραματιστούν με τις μηχανές τους επιτόπου, ανάλογα με το θέμα του σεμιναρίου κάθε φορά, λειτουργώντας οι ίδιοι ως «μοντέλα» για τις ανάγκες των λήψεων.
• Θα υπάρξει ένα δίωρο με συμμετοχή make up artist για την επεξήγηση της σημασίας του μακιγιάζ στη φωτογράφιση πορτρέτου. • Στην τελευταία συνάντηση θα παρακολουθήσουν κάποιες εισαγωγικές
τεχνικές για την επεξεργασία με τα προγράμματα του υπολογιστή.
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
Σε ερασιτέχνες φωτογράφους που κατέχουν τις βασικές γνώσεις του μέσου, φοιτητές ή και πτυχιούχους φωτογραφικών σχολών, καθώς και σε ήδη επαγγελματίες φωτογράφους, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και το portfolio τους στη φωτογραφία πορτρέτου.
Eξοπλισμός & Χώρος Διεξαγωγής
Το workshop θα φιλοξενηθεί στο STUDIO 18.12 της φωτογράφου (Πανδώρας 42, Γλυφάδα, τηλ. 2108942760). Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να έχει τη δική του μηχανή. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός διατίθεται από το studio (φωτισμός, τρίποδα, light stand, τραπέζια φωτισμού, φλας, softbox ,φόντα και ανακλαστήρες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo seminars Photonet
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!