Photovision 2017 και 1η Image+Tech EXPO: Ποια είναι η γνώμη σας;


Photovision 2017 και 1η Image+Tech EXPO: Ποια είναι η γνώμη σας;

Το ΣαββατοΚύριακο που μας πέρασε στην Αθήνα είχαμε ταυτόχρονα την Photovision 2017 και την 1η Image+Tech EXPO, σε Φάληρο και Μαρούσι αντίστοιχα.

Το pttlgr βρέθηκε και στις δύο εκθέσεις θέλοντας να σχηματίσει μία σφαιρική άποψη για την διοργάνωση τους και τι έχουν να προσφέρουν στους φωτογράφους της χώρας μας.

Ξεκινάμε από το εξαιρετικά απίστευτο γεγονός ότι σε μία χώρα που έχει βαθιά οικονομική κρίση, όπου η κατανάλωση έχει πέσει στα τάρταρα και η φωτογραφική αγορά είναι στα χειρότερα της, οι παράγοντες του φωτογραφικού χώρου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν δύο εκθέσεις για το ίδιο πράγμα.

Φυσικά πρόκειται για αποφάσεις και πράξεις που στηρίζονται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους χιλιάδες μας αναγνώστες που μας έχουν στην κορυφή των φωτογραφικών site, αποστασιοποιημένοι από την άποψη μας για εταιρείες και ανθρώπους του χώρου να μιλήσουμε για το τι είδαμε και το πιο βασικό; Να μιλήσουμε για το τι πρέπει να αλλάξει.

ΟΧΙ κύριοι και από τις δύο πλευρές (διευκρινίζω ότι αναφέρομαι σε όλους τους ανθρώπους του φωτογραφικού χώρου που είχαν εμπλοκή στη διαμόρφωση της κατάστασης, εξαιρώντας την εταιρεία Be Best που συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά και δεν συμμετείχε στη μεγάλη διαμάχη που υπήρξε), κανείς φωτογράφος, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, δεν εγκρίνει αυτό το χάλι του να πρέπει να μετακινείται από το Φάληρο στο Μαρούσι, για να δει αυτά που ήθελε να δει, να συναντηθεί με φίλους και να κάνει τη βόλτα του. Επιπλέον ΟΧΙ κύριοι, με τις αιτιολογήσεις σας μέσω δημοσιεύσεων γιατί η μία έκθεση είναι καλύτερη από την άλλη δεν πείσατε κανένα. Λάθος υπάρχει πάντα σε όλους όσους συμμετέχουν στο να γίνει κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει και αυτό από συζητήσεις που έκανα με πολλούς αναγνώστες βαρύνει όλους σας.

Δεν θέλω καθόλου να μπω στη συζήτηση για το πως φτάσαμε στην οικονομικά καταρρακωμένη Ελλάδα του 2017 να έχουμε δύο εκθέσεις. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι έχοντες το καρπούζι και το μαχαίρι.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αρνητικά το πόσο άσχημο είναι να βλέπεις που καταλήξαμε και να παρακολουθείς το “ξεκατίνιασμα” των δύο πλευρών μέσω περιοδικών και facebook, δημιουργώντας ένα πολεμικό κλίμα, ένα κλίμα που αν μη τι άλλο δεν έκανε καλό σε καμία από τις δύο εκθέσεις.

Αναλυτική σύγκριση ανάμεσα στις δύο εκθέσεις δεν θέλουμε να κάνουμε. Ο χώρος της φωτογραφίας έχασε από τη διάσπαση και νομίζω αυτό το παραδέχονται όλοι.

Απλά να αναφέρουμε ότι οι εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι μας φάνηκαν πολύ πιο άρτιες και πιο κατάλληλες για την πραγματοποίηση μίας έκθεσης και ότι γενικά η οργανωτική προσπάθεια που έγινε στην 1η Image+Tech EXPO ήταν εξαιρετική.

Αυτό για το οποίο θέλω να μιλήσω κυρίως είναι για τις εταιρείες που συμμετείχαν.

Αφήνοντας στην άκρη την επιλογή τους για το σε ποια έκθεση θα συμμετάσχουν πρέπει για άλλη μία φορά να δώσουμε τα εύσημα στις δύο εταιρείες που για μένα είχαν την καλύτερη οργάνωση και παρουσία και αυτές δεν είναι άλλες από τις Fujifilm (1η Image+Tech EXPO) και Nikon (Photovision 2017).
Εκτός των περιπτέρων τους που είχαν αυτά που ένας φωτογράφος θα ήθελε να δει, στα πρότυπα της Photokina, οι δύο εταιρείες είχαν παρουσιάσεις του έργου Ελλήνων φωτογράφων που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους (κάτι που η Nikon δεν το κάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα).

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των Olympus, Panasonic και Pentax. Ελπίζω στην επόμενη έκθεση η παρουσία τους να είναι πιο δυνατή και να εκλείψουν θέματα λειτουργίας, όπως η μη δυνατότητα στους φωτογράφους να δουν όσα περισσότερα προϊόντα γίνεται από κοντά (κυρίως φακούς).

Περνάω στις απουσίες. Ο ηγέτης του χώρου απουσίασε τελικά, έχοντας μία μικρή παρουσία ως Canon Professional Services στην 1η Image+Tech EXPO, αλλά χωρίς περίπτερο.
Για όσους δεν το γνωρίζουν η Canon εδώ και πάνω από δύο χρόνια διαθέτει δικό της γραφείο στην Ελλάδα και παίρνει μόνη της αποφάσεις για τις ενέργειες της. Επομένως η απόφαση για μη παρουσία με booth είναι δική της και όπως πολλοί φωτογράφοι μου αναφέρατε σε συζητήσεις στους διαδρόμους των δύο εκθέσεων η απουσία της είναι απαράδεκτη για τον φωτογράφο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

Η Sony και αυτή επέλεξε να μην έρθει. Εδώ να σημειώσω ότι το περίπτερο της Sony στην 1η Image+Tech EXPO ήταν της Sony Mobile, η οποία είναι και ξεχωριστό τμήμα και ότι το φωτογραφικό τμήμα της Sony δεν ήταν πουθενά. Με άλλα λόγια η Sony ήταν παρούσα στην τεχνολογική πλευρά της έκθεσης, στην Tech EXPO και φωτογραφικά είχε ακόμα μία φορά μία μεγάλη απουσία.

Επιπλέον πρέπει να μιλήσουμε για ακόμα μία πολύ μεγάλη απουσία, αυτή της SIGMA. Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια μας έχει προσφέρει φακούς – διαμάντια και η οποία έχει εδραιωθεί στο μυαλό των περισσότερων φωτογράφων ως μία από τις πιο σημαντικές επιλογές για την αγορά φακού, δεν ήταν σε καμία από τις δύο εκθέσεις. Απλά να αναφέρω ότι στη Photokina 2017 (ξέρω δεν υπάρχει σύγκριση) η SIGMA είχε εξαιρετική παρουσία και έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δανειστούν και να χρησιμοποιήσουν μέσα στην έκθεση όποιο φακό της ήθελαν.

Θα τελειώσω με τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις που έγιναν και στις δύο εκθέσεις. Θα ξεχωρίσω τις άρτιες εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι, οι οποίες είναι ιδανικές για παρουσιάσεις και διαλέξεις. Από εκεί και πέρα σίγουρα τα highlights των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν η παρουσία της Linsday Adler (1η Image+Tech EXPO) και του Γιάννη Μπεχράκη (Photovision 2017), η παρακολούθηση των οποίων είναι πραγματική απόλαυση και η έμπνευση που αποκτάς μοναδική.
Αν παρακολουθήσατε κάποια από τα σεμινάρια ή τις παράλληλες εκδηλώσεις μπορείτε να μας γράψετε για τις εμπειρίες σας, τις παρατηρήσεις σας και την κριτική σας.

Όπως αναφέρθηκε σε πολλές συζητήσεις που έκανα με όλους εσάς τους αναγνώστες του χώρου και με στελέχη εταιρειών, φέτος, με την προσπάθεια που είδαμε από τις δύο πλευρές ένα είναι μόνο σίγουρο: Αν γινόταν μία έκθεση θα ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών.

Άρα η αρχή είναι ότι θα πρέπει να ξαναγίνει μία έκθεση (τον τρόπο θα τον βρουν όσοι κινούν τα νήματα στο χώρο) και επιπλέον όλες οι εταιρείες θα πρέπει επιτέλους να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό σε όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες και να το δείξουν με την παρουσία τους. Ξεκινώντας από αυτή την απαραίτητη προϋπόθεση νομίζω ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να δούμε πως θα μπορούσε να βελτιωθεί περισσότερο η κατάσταση.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι άνθρωποι του φωτογραφικού χώρου διαβάζουν το pttlgr, είναι μία μεγάλη ευκαιρία, αφού πέρασαν μερικές ημέρες από την λήξη των δύο εκθέσεων, να γράψετε τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και την κριτική σας (παρακαλώ πολύ να είστε κόσμιοι για να μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα σχόλια σας).
Τι σας άρεσε και τι όχι;
Πως βρήκατε τις εγκαταστάσεις κάθε έκθεσης (πρόσβαση, χώρος, καφετέριες, τουαλέτες);
Πως κρίνεται την παρουσία ή απουσία των εταιρειών;
Ποιο είναι το γενικό σας σχόλιο; Τι αίσθηση σας έμεινε;
Πως σας φάνηκαν τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις;
Τι θα θέλατε να δείτε σε μελλοντικές εκθέσεις;
Οι δύο εκθέσεις έκαναν άνοιγμα προς εταιρείες τεχνολογίας; Πως σας φάνηκε η παρουσία τους;

Επιπλέον δημιουργήσαμε ερωτήματα – ψηφοφορίες.

Ποια έκθεση επισκεφτήκατε;

View Results

Αν δεν επισκεφτήκατε καμία από τις εκθέσεις θα ήταν χρήσιμο να μας πείτε για πιο λόγο.

Αν πήγατε και στις δύο εκθέσεις:

Ποια έκθεση θεωρείτε ότι σας κάλυψε περισσότερο;

View Results

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

22 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κώστας Γεωργιάδης | 16 Μαρτίου 2017 στις 14:45

    Image+Tech EXPO

    Η αποθέωση της απαξίωσης του επαγγέλματος..
    Οι γνωστοί οργανωτές των Σεμιναρίων και Διαγωνισμών κοιτώντας όπως πάντα το τομάρι τους φρόντισαν να τα οικονομήσουν χοντρά βάζοντας σχεδόν δωρεάν τα πάντα ούτως ώστε να μαζέψουν όποιον έχει ασχοληθεί με την φωτογραφία από 0 έως επαγγελματικό επίπεδο.
    Τα αποτελέσματα..
    100δες (μαύροι) φωτογράφοι χωρίς κανέναν έλεγχο, κάνανε ένα πάρτι γνώσης το οποίο την χρονιά που θα μας έρθει θα το μεταφράσουν σε όμορφα χτυπήματα κατά των επαγγελματιών που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια χώρα που υποφέρει..
    Βέβαια για τους οργανωτές αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού ασχολούνται με Wedding Planers κλπ αγνοώντας την εγχώρια αγορά..
    Όσοι πανηγύρισαν για τα βραβεία από αυτό το παράνομο τσίρκο να τα χαίρονται..

    • #
      1

      επί αυτού και ως επαγγελματίας να ρωτήσω:
      από πότε για να παρακολουθήσει κάποιος ένα σεμινάριο θα πρέπει να είναι επαγγελματίας;
      από πότε ένας φωτογράφος που θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα βασίζεται στα εγχώρια σεμινάρια; δηλαδή πριν τα σεμινάρια που είναι κάτι των τελευταίων 5-6 ετών δεν είχαμε “μαύρους” φωτογράφους;

      Πόσοι από τους επαγγελματίες που αναφέρεις ότι δέχονται χτυπήματα έχουν ως βοηθούς ή συνεργάζονται με “μαύρους” φωτογράφους και βιντεολήπτες….

      αυτά ως γενικές ερωτήσεις…

      νομίζω ότι για την κατάσταση της αγοράς δεν μπορεί να λέμε ότι φταίνε κάποιοι που κάνουν δωρεάν ή με χαμηλή πληρωμή σεμινάρια…

      • #
        1
        Παπαδημητρουλας Δημητριος | 17 Μαρτίου 2017 στις 13:37

        Σαν επαγγελματιας φωτογραφος απειχα συνειδητα και απο τις δυο. Δεν με ενδιαφερει καμμια οργανωση που εξισωνει τον νομιμο επαγγελματια φωτογραφο με τον παραεπαγγελματια.

        Απο εκει και μετα θα ηθελα να δω μια ερευνα απο το περιοδικο σας σχετικα με τα γενικα ερωτηματα που θεσατε ”Πόσοι από τους επαγγελματίες που αναφέρεις ότι δέχονται χτυπήματα έχουν ως βοηθούς ή συνεργάζονται με «μαύρους» φωτογράφους και βιντεολήπτες….”

        Γιατι είναι εύκολο να δημιουργουμε εντυπωσεις αλλα δυσκολο να τεκμηριωνουμε πραγματα…στην τελικη δημοσιογραφια σημαινει ερευνα.

      • #
        1

        όπως έχουμε πει πολλές φορές στο pttlgr δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά φωτογράφοι…
        …να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…
        συνεργάζομαι με συναδέλφους πάνω από μία δεκαετία στο κομμάτι της φωτογραφίας γάμου…εντυπώσεις δημιουργούμε από όλες τις πλευρές και όταν κάποιος λέει ότι με τα σεμινάρια (οποιαδήποτε σεμινάρια) πλήττεται ο επαγγελματίας φωτογράφος…επαγγελματίας είμαι και νόμιμος και δεν συμφωνώ καθόλου…
        και επειδή δεν είναι το θέμα μας οι “άσπροι” και οι “μαύροι” δεν θα επεκταθώ…γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι οι φωτογράφοι τι γίνεται στη χώρα…

      • #
        1
        Παπαδημητρουλας Δημητριος | 17 Μαρτίου 2017 στις 14:18

        Σημασια δεν εχει ποιον θεωρουμε εμεις ως επαγγελματια αλλα τι λεει η νομοθεσια και η νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη στο τι ειναι παραοικονομια και στο τι ειναι ανασφαλιστη εργασια. Ας μη τα ταυτιζουμε. Οσο αφορα το θεμα…..που ειναι οι εκθεσεις, οι διοργανωτες και οι αντιπροσωποι των εταιριων και γενικοτερα και οσοι εμπλεκονται, θα πρεπει να εχουν υποψιν τους, πως οσο εξισωσουν τον παραεπαγγελματια με το επαγγελματια, τοτε μια τεραστια μεριδα επαγγελματιων θα τους γυριζει την πλατη.

      • #
        1

        Δημήτρη η συζήτηση με την παραοικονομία και την ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο μας είναι πολύ μεγάλη, με πολλούς παραμέτρους και νομίζω ότι πολλά μπορούν να ειπωθούν. Προς το παρόν καταγράφουμε όλες τις γνώμες για αυτό που ζήσαμε ή που αποφύγαμε να ζήσουμε στην Αθήνα το τετραήμερο που πέρασε με τις δύο εκθέσεις.
        κατανοώ τι θέλεις να πεις και εκ μέρους μερίδας επαγγελματιών που συμφωνούν μαζί σου (άλλωστε τη συγκεκριμένη συζήτηση την είχα και με συναδέλφους στους διαδρόμους των εκθέσεων).
        Σε ευχαριστώ πάντως που δημοσιεύεις τις σκέψεις σου, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γίνει μία συζήτηση ώστε να δούμε αν μπορεί να αλλάξει κάτι.

      • #
        1
        Παπαδημητρουλας Δημητριος | 17 Μαρτίου 2017 στις 14:55

        Μα αυτη ειναι η ομορφια του πολιτισμενου διαλογου… και για αυτο ευχαρουμε το pttl για τη δυνατοτητα που μας δινει να ακουγονται ολες οι φωνες.

    • #
      1

      Αγαπητέ κύριε Βήτο, είμαι και εγώ επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997, και θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες συναδέλφους μου όσο αφορά το θέμα της μαύρης εργασίας και της εξίσωσης του παραεπαγγελματισμου με τους επαγγελματίες.Θα μπορούσε να γίνει μία έκθεση αποκλειστικά για επαγγελματίες κάτι που απο όσο γνωρίζω το θελουν και πολλοί εμποροι του κλάδου μας. (κυρίως κατασκευαστές άλμπουμ). Θα σας παρακαλουσα αφου είσαστε επαγγελματίας φωτογραφος να παρετε ξεκαθαρη θέση και όχι “διπλωματική” (να τα χουμε καλα με όλους). Αυτά τα όλοι εχουμε χρησιμοποιήσει “μαυρους” κτλπ. τα ακούω συχνά και όλοι ξερουμε καλα τι εννοω.
      Αν σε καποιον αρεσει η φωτογραφία να πάει να κάνει εναρξη να πληρωνει οσα πληρωνουμε και εμεις και μετα ας έχει τις τιμες που θελει αν μπορει. Οχι επειδη βαφτιστηκαν “χομπιστες φωτογράφοι” να αναλαμβάνουν δουλειές και μετά να τους αποδίδουμε και τα ευσημα και να τα ριχνουμε στους επαγγελματιες που τους προσλαμβανουν. Οι επαγγελματιες πλεον θα πρεπει να αναλαβουν δραση διοτι η κατασταση ειναι ανεξελεκτη και σε αυτη θα πρεπει να παρουν ολοι ξεκαθαρη θεση και όχι θεση “ποντιου πιλατου” Ευχαριστώ και συγνώμη για το κάπως “αιχμηρό ύφος” μου!

      • #
        1

        κανένας δεν κάνει τον “πόντιο πιλάτο” (απορώ και πως προκύπτει αυτό;)…και κανείς δεν εξίσωσε τους επαγγελματίες με όσους δεν είναι νόμιμοι…και επιπλέον κανείς δεν είναι υπέρ της παράνομης εργασίας, από εκεί και πέρα τη παράνομη εργασία την συντηρούν και πολλοί επαγγελματίες. και αυτό είναι γεγονός εκτός αν θέλουμε να κρυβόμαστε. Σχεδόν μία 15ετία έχω ακούσει πολλά πράγματα.

        είμαι ξεκάθαρος…οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν κάτι, ξεκινώντας από το γεγονός ότι θα πρέπει να προσλαμβάνουν όσους δουλεύουν για αυτούς ή να ζητάνε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. επιπλέον θα πρέπει να οργανωθούν και να στηρίξουν κατά τόπους τα σωματεία τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν προτάσεις για το πως θα καταπολεμηθούν τα προβλήματα τους και να δραστηριοποιηθούν και όλοι θα πρέπει να καταγγέλουν περιστατικά παρανομίας.

        οι οδηγοί ταξί, φορτηγών, οι αγρότες και όλοι σχεδόν οι κλάδοι έχουν σωματεία που παλεύουν για το σύνολο. Τουλάχιστον μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

        οπότε το να μιλάμε για μαύρη εργασία από τον υπολογιστή μας και να λέμε ότι για όλα φταίει αυτό το θεωρώ λάθος. όσοι θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα το λύνουν.

        λέω πράγματα που ισχύουν και δυστυχώς βλέπω πολύ μεγάλη διάθεση για να λέμε τι φταίει και τι όχι αλλά καμία διάθεση για να λυθεί το πρόβλημα. Όλα τελειώνουν στο πληκτρολόγιο.. Που είναι κινήσεις στον πραγματικό κόσμο για να έχουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας?

        οπότε τα περί ποντίου πιλάτου είναι το ελάχιστο άστοχα. πάντα είχα ξεκάθαρη θέση και δεν με νοιάζει καθόλου να τα έχω καλά με όσους δεν είναι σωστοί. Άλλωστε αν ήθελα να τα έχω καλά με όλους δεν θα διαβάζατε το συγκεκριμένο άρθρο…θα έβγαινα να πω ότι όλα καλά με τις δύο εκθέσεις.

        επιπλέον το άρθρο δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της παράνομης εργασίας. αν έχετε άποψη για τις εκθέσεις και το πως γίνανε θα ήταν χρήσιμο να την πείτε

  • #
    1

    Δύο εκθέσεις για ένα τόσο μικρό κλάδο, το χάλι μας το μαύρο. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ!

  • #
    1

    Η Photovision με την επιλογη αυτου του κλειστοφοβικου εγκατελειμενου και απαραδεκτου χωρου γυρισε πολλες δεκαετιες πισω. Εαν δεν ηταν το περιοδικο φωτογραφος ηταν αδυνατον να κατεβασουμε μεσο μιας απαισιας εφαρμογης την προσκληση. Τελος για μενα δεν γινεται εκθεση φωτογραφιας χωρις την συμμετοχη εταιριων με φωτογραφικες μηχανες και φακους. Μου θυμισε φτωχο συγγενη. Με εξαιρεση τον Δαμκαλιδη και την NIKON ενω η CANON πρεπει καποτε να σταματησει να μας σνομπαρει ως αντιπροσωπεια και εαν δεν θελει την Ελλαδα να σηκωθει να φυγει Βεβαια θελει τα λεφτα του κοσμακη οπως κανει παντα. Οσο αφορα την 1η Image καλο θα ηταν να μην φερνουν φωτογραφικες μηχανες και να τις κλειδωνουν πισω απο γυαλινες προθηκες. Νομιζω οτι ετσι ηταν το περιπτερο τις Olympus και ειδικα οταν θες να πουλησεις ενα διαφορετικο συστημα. Προσωπικα επειδη ηθελα να δω το συστημα mirroles στην πραξη απαγοητευτικα γιατι η μονες canon που ειδα ηταν αφορτιστες.( με ενδιαφεραν μονο canon nikon την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη) Βεβαια εκει που δεν βλεπαμε ΚΑΜΙΑ εκθεση ειδαμε 2 μαζι !!!! Και προσωπια δεν μου αρεσει το στυλ τις photovision που κανει μια εκθεση ανα 2 χρονια οταν η τεχνολογια καλπαζει ανα 3μηνο. Πανε λες και ειμαστε στις αναλογικες εποχες.

  • #
    1

    Photovision
    Πηγα εκει επειδη ειναι διπλα στο σπιτι μου. Απαγοητευση. Λογοι γνωστοι – χωρος, εκθετες, ποικιλια…
    Canon Hellas – ποιος ειναι λογος υπαρξης τους? Customer service – λεξη αγνωστη σαυτους. Προβληματα δε λυνουν – μετα την αγορα ενως εκτυπωτη πηγα να το δηλωσω αλλα το σαιτ τους δε λειτουργει. Τους το εγραψα κε μετα απο 3 (!) εβδομαδες (!!!) με ρωταει ποιο ειναι το προβλημα μου…
    Ας υπαρχουν και οι δυο εκθεσεις αλλα να ειναι μια την ανοιξη και η αλλη το φθινοπορο. Αλλα αμα θελουν να κανουν ενα EVENT πρεπει να ενωθουν.
    Για το θεμα των “μαυρων” φωτογραφων. Υπαρχουν κατι “μαυροι” φωτογραφοι πο βαζουν διπλα εισαγωγικα και χιλια μετρα φορα στους λεγομενους “”επαγγελματιες””. Γιατιι δουλευουν ετσι πρεπει να αναρωτηθουν οι κυβερνωντες. Βλεπουμε ολοι μας πως κλεινουν επιχειρησεις η μια πισω απο την αλλη και δεν ευχομαι σε κανεναν “επαγγελματια” να φτασει στο σημειο ωστε θα πρεπει να αναγκαστει να φυγει στη σκια και να δουλευει μαυρα.

  • #
    1

    Όταν εκθέτης στήνει το περίπτερό του ώρες μετά την έναρξη της image+tech, όταν εκθέτης μαζεύει τα προϊόντα του γιατί η στέγη του tae kwon do έχει διαρροή, όταν εκθέτης προϊόντων έχει “κατεβασμένο” website, όταν ο διοργανωτής δεν έχει τα πάντα στην εντέλεια για την ομιλία διακεκριμένου φωτογράφου, όταν η τσάντα και το άλμπουμ φλυαρούν στους διαδρόμους και το μάτι ξεκουράζεται σε ένα καλοστημένο περίπτερο ανά έκθεση, μου μένει μόνο η ευχαρίστηση της επικοινωνίας με απλούς, σοβαρούς ανθρώπους που η δουλειά τους στη φωτογραφική κοινότητα είναι σαφώς αντίστροφη της προχειρότητας των δύο εκθέσεων.

  • #
    1

    Κώστα Γεωργιάδη γκρινιάζεις απλά για να γκρινιάξεις. Όταν κάτιείναι ακριβό μας χαλάει, αν είναι οικονομικό (Ελλάδα 2017 να υπενθυμίσω) βρίσκουμε κάτι άλλο να γκρινιάξουμε. Όταν δεν θα γίετε τίποτα μετά μην ψάχνεις να βρεις τι φταίει, η αχαριστία μας θα φταίει.

  • #
    1

    Ως ερασιτέχνης φωτογράφος πήγα και στις δύο εκθέσεις.
    Τα σχόλια που έχω είναι καταρχήν θετικά για την προσπάθεια όσων συμμετείχαν. Υπάρχουν βέβαια παράπονα αλλά τα παραβλέπω σεβόμενος την απόφαση των εκθετών να συμμετάσχουν παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

    Κατά τα άλλα θλίψη!

    Θλίψη διότι για δικούς τους λόγους οι «έχοντες» το γενικό πρόσταγμα ταλαιπώρησαν τον κόσμο να ανεβοκατεβαίνει το λεκανοπέδιο για να δει ΜΙΑ έκθεση κομμένη σε ΔΥΟ κομμάτια…
    Θλίψη διότι με αυτο τον τρόπο δείχνουν ότι δεν έχουν καθόλου σεβασμό προς τον φωτογραφικό κόσμο, από τον οποίο ζητούν να τους στηρίζει και να μην αγοράζει εξοπλισμό από το εξωτερικό…
    Θλίψη και για τις τοποθετήσεις που διαβάζω στο internet (στο newsletter του Photonet), σχετικά με τη photovision…
    Θλίψη διότι είμαι σίγουρους ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει και από την «άλλη» πλευρά…

    Φαίνεται ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» δεν έχει μάθημα σε κανέναν τους…

  • #
    1

    Θεωρώ ντροπή αυτό το χάλι στην ελληνική φωτογραφική κοινότητα.

    Κοροϊδία , μάσα, εγωισμοί … ποιος την εχει πιο μεγάλη ένα πράγμα …

    Σίγουρα ένας απο τους λόγους που δεν κατέβηκα , και ούτε θα κατέβω στο μέλλον , είναι γιατί σέβομαι τον εαυτό μου απο το να με θεωρούν τον μ@λ@κ@ που θα πρέπει να γίνω μπαλάκι και να τρέχω απο την μια άκρη της Αθήνας στην άλλη.

    Να τα χαίρεστε και οι μεν , και οι δε…

    Μέχρι τότε , σας αξίζει η απαξίωση ….

    Αν θέλετε να είστε σωστοί , θα έπρεπε να υπάρχει 1 έκθεση με όλες τις εταιρίες , και φυσικά γιατί όχι και Θεσσαλονίκη λίγες μέρες αργότερα για όλους τους βόρειους που δεν έχουν καμμία διάθεση να ξοδέψουν μια ‘περιουσία’ να κατέβουν Αθήνα ….

    Αυτά … και προσπάθησα να είμαι το δυνατόν πιο ευγενικός ….

  • #
    1

    “Αν γινόταν μία έκθεση θα ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών.”
    Μόνο αυτό κρατάω, καθώς συμφωνώ 100%.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νίκος Αικατερίνης | 17 Μαρτίου 2017 στις 17:26

    Προσωπικά δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την έκθεση Image+Tech EXPO και συνοψίζω.
    1) Απουσία Canon/Nikon/Sony. Με λίγα λόγια λείπανε οι 3 μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής μηχανών του χώρου. Απλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό για την έκθεση.
    2) Οι μισές μηχανές που δοκίμασα δεν είχαν καν ρεύμα στην μπαταρία τους, απλά απαράδεκτο, έπρεπε να έχουν εφεδρικές μπαταρίες και φορτιστές και να τις αλλάζουν άμεσα…στο περίπτερο της Pansonic σχεδόν καμία μηχανή δεν δούλευε.
    3) Πέρα από λίγους φακούς δεν υπήρχαν οι περισσότεροι φακοί για να δοκιμάσει ο κόσμος ή τους είχαν στην βιτρίνα (Olympus)
    4) Απουσία της Sigma και ελάχιστες παρουσίες από εταιρίες κατασκευής φίλτρων, σακιδίων, τριπόδων κλπ.
    5) Δεν υπήρχε κάποια έκπληξη, κάποιος διαγωνισμός ή κάτι ιδιαίτερο να φωτογραφίσεις πέρα από κάποια μοντέλα.
    6) Πολλά Booth μαγαζιών της Αθήνας και εκτυπώσεων/κορνιζών που ουσιαστικά ελάχιστα προσφέρουν στην έκθεση και είναι μόνο για μπούγιο.

    Εχω πάει σε εκθέσεις του εξωτερικού και μπορώ να πω ότι ήταν με διαφορά ότι χειρότερο έχω δει. Ενα κατάστημα σαν το B&H στην Νέα Υόρκη αποτελεί από μόνο του καλύτερη ”έκθεση” από αυτό που μας παρουσίασαν, έχει περισσότερα προϊόντα να δεις και να δοκιμάσεις και είναι καλύτερα οργανωμένα…και μιλάμε για κατάστημα όχι για έκθεση!!!
    Στο περίπτερο της Fuji ήθελα να δοκιμάσω την X100F και ήταν χωρίς ρεύμα, είπα στον Κύριο της Fuji για το αν έχει μπαταρία και μου είπε όχι και ότι ίσως φέρουν αργότερα, ξαναπήγα πάλι μετά από 2 ώρες και πάλι δεν είχε μπαταρία….συγγνώμη είναι αυτό σοβαρή αντιμετώπιση???

    Θα τους δικαιολογήσω σε ένα βαθμό ότι ήταν η πρώτη έκθεση, απλά θέλει πάρα μα πάρα πολύ βελτίωση στο μέλλον, πέρα από το περίπτερο της Fuji που ήταν όμορφο και τα αρκετά καλά σεμινάρια, η έκθεση ήταν ένα φιάσκο…..

    Βασικά μια έκθεση φωτογραφίας πρέπει να έχει:

    1) Αναλυτικά περίπτερα με σχεδόν όλα τα προιόντα (Μηχανές/Φακοί) από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές (Canon, Nikon, Pentax, Sony, Olympus, Fuji, Panasonic). 2)Τους 3 μεγάλους κατασκευαστές third party φακών (Sigma, Tamron, Tokina).
    3) Τους μεγάλους κατασκευαστές καρτών μνήμης (Lexar, Sandisk κλπ.)
    4) Εταιρίες Flash (Nissin, Metz Κλπ.)
    5) Εταιρίες τριπόδων, τσαντών κλπ. (Manfrotto, Lowerpro, Thinktank κλπ.)

    Ξεκινάς από αυτά Minimum και ύστερα προσθέτεις…αν δεν έχεις αυτά τουλάχιστον, δεν λες ότι έχεις έκθεση φωτογραφίας.

  • #
    1

    Oπως ήδη γράφτηκε, μαζί να τις έβαζες τις δύο εκθέσεις, που έγιναν και είχαν σχέση με την εικόνα… μια κανονική έκθεση (παρελθόντων ετών) ΔΕΝ έκαναν…. Απο εκεί και πέρα αρκετές εισαγωγικές εταιρίες προφανέστατα πλέον δε μπορουν να σηκώσουν το Brand που εκπροσωπούν και η απουσία τους ήταν εκκωφαντική… Η Canon προφανώς είναι μια κατηγορία μόνη τη… διάλεξε να εκπροσωπηθεί με τρόπο που το λιγότερο θίγει όσους έχουν ξοδέψει Euros για να αγοράσουν προιον της…. Η κατάληξη είναι δεδομένη και θα μοιάζει με γεγονότα που εχουν τελεστεί στο χώρο των εισαγωγών αυτοκινήτων…. Παρασκευή θα είναι παντως παιδιά να έχετε το νου σας ;) ΕΥΤΥΧΩΣ που στο κλείσιμο αυτής της θλιβερής εκθεσούλας υπήρξε η Διάλεξη του Γιάννη Μπεχράκη που ήταν προφανές ότι έγινε για να λάμψει ένα κατάχλωμο γεγονός…. Η παρουσία δε στο audience ενός άλλου τιτανα του φωτορεπορτάζ μεγαλύτερου σε ηλικία έδωσε ειδικό βάρος τέτοιο που πραγματικά η photovision δεν το άξιζε… όμως τα διαμαντια λάμπουν για πάντα ! ! !

  • #
    1

    Πάντως νομίζω ότι οφείλεις Βάιε σαν υπεύθυνος της ιστοσελίδας να εξηγήσεις τον λόγο που έγιναν δύο εκθέσεις για να μην εξισώνονται οι υπεύθυνοι. Τι μας οδήγησε σε δύο εκθέσεις; Από τη στιγμή που ξεκινάς τέτοιο άρθρο και ζητάς απόψεις πιστεύω ότι πρέπει να το μεταδώσεις αυτό.

    • #
      1

      Ανδρέα οι δύο εκθέσεις είναι αποτέλεσμα διαφωνιών όσων είναι στο χώρο. Πρόκειται για κινήσεις στον ιδιωτικό τομέα και δεν νομίζω ότι μπορούμε να κρίνουμε τι κάνουν με τα χρήματα τους και τους πόρους τους ιδιώτες.
      Το μεγάλο θέμα είναι ως φωτογράφοι να πούμε την άποψη μας σχετικά με το γεγονός και να κρίνουμε το αποτέλεσμα.

  • #
    1

    Photovision & Image Tech
    Λίγο ως πολύ οι περισσότεροι συμφωνούμε στα ίδια πράγματα.
    Τίποτα δεν μπορεί να πετύχει αν δεν υπάρχει σωστή συνεργασία.
    Υπεροψία, αλαζονεία όταν υπάρχουν τότε είναι ο χειρότερος γνώμονας. Ας αφουγκραστούν οι διοργανωτές τον παλμό του κόσμου και τότε θα δημιουργήσουν κάτι πολύ δυνατό και ισχυρό
    που μόνο ωφελημένες “πλευρές” θα έχει.
    Όταν η “εστίαση” είναι αποκλειστικά στην κάλυψη των θέσεων για σεμινάρια, ή την μεγάλη συμμετοχή στους διαγωνισμούς και όχι στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες του κοινού τότε αργά ή γρήγορα τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι περισσότερο από εμφανή.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!