Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες της Ελλάδας του Fred Boissonnas


Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες της Ελλάδας του Fred Boissonnas

Από το 1903 όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, δε σταμάτησε να ταξιδεύει και να φωτογραφίζει την Ελλάδα, τα τοπία και τους ανθρώπους της. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί ένα μέρος των έργων του Μπουασονά που ανήκουν στο Ριζάρειο Ίδρυμα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα:

Fred BOISSONNAS εικόνες της Ελλάδας

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, την περίοδο 1903-1913 και παρουσιάζεται σε τέσσερις ενότητες: Ακρόπολη – Αθήνα και καθημερινή ζωή, Θάλασσες και όρη – δρόμοι εμπορίου, Αρχιτεκτονικά – οικίες και αυλόγυροι, Ζωή στην ύπαιθρο. O Fred Boissonnas από το πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα, στην Κέρκυρα το 1903, εντυπωσιάζεται από το χρώμα, τις οσμές της φύσης, τα παιχνιδίσματα του φωτός, τους ανθρώπους, τις αρχαιότητες και συνθέτει ένα σύνολο που χαρακτηρίζεται από δωρική απλότητα και ελληνική συμμετρία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Μαρτίου έως τις 27 Απριλίου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και οι μέρες λειτουργίας του λαογραφικού μουσείου.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00-14:00 & 17:00-19:00
Σαββατοκύριακα & αργίες 9:00-14:00
Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!