Ελληνικές διακρίσεις στα Pictures of the Year International 2013


Ελληνικές διακρίσεις στα Pictures of the Year International 2013

Ξεκίνησε το 1944 από τον, γνωστό ως “πατέρα του φωτορεπορτάζ καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Cliff Edom και την πρώτη εκείνη χρονιά δέχτηκε 223 συμμετοχές από μόλις 60 φωτογράφους. Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν και σήμερα διοργανώνεται πια από το ινστιτούτο Donald W. Reynolds Journalism Institute, ενώ δέχεται χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Ο σκοπός του ήταν και παραμένει “να τιμήσει τους φωτογράφους που κάνουν εξαιρετική δουλειά παρά τις συνεχείς αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες που συναντούν σε περιόδους πολέμου, να τους δώσει μια ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους και να συγκεντρώσει τις καλύτερες εικόνες των μέσων ενημέρωσης”.

Ο 71ος διαγωνισμός, Pictures of the Year International 2013, ανέδειξε τον Daniel Berehulak (Getty Images-The New York Times) ως Freelance Photographer of the Year και τη Barbara Davidson (The Los Angeles Times) ως Newspaper Photographer of the Year. Οι New York Times κέρδισαν επίσης τη σημαντική διάκριση McDougall Overall Excellence in Editing Award και τον βραβείο της καλύτερης εφημερίδας(Best Newspaper), ενώ το National Geographic ανακηρύχτηκε το καλύτερο περιοδικό (Best Magazine). Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλους τους νικητές και φιναλίστ του διαγωνισμού εδώ. Ανάμεσα στους νικητές και φιναλίστ του διαγωνισμού συναντάμε και δύο Ελλήνων φωτοερεπόρτερ.

Ο Νίκος Πηλός (freelance), είναι ένας από τους δύο φιναλίστ για το πρότζεκτ του με τίτλο “Greece, seven years of recession (2007-2013)” στην κατηγορία World Understanding Award.

Στην κατηγορία Natural Disaster ο Γιάννης Κολεσίδης (Reuters) κατέκτησε την τρίτη θέση για τη φωτογραφία του με τίτλο “A dramatic rescue”. Πρόκειται για τη φωτογραφία που βρέθηκε στη λίστα του Reuters με τις καλύτερες εικόνες του 2013 αλλά και στις 59 καλύτερες εικόνες φωτορεπορτάζ για το 2013 σύμφωνα με το περιοδικό American Photo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!