Νέο site αποκαλύπτει πως έχει γίνει η επεξεργασία μίας φωτογραφίας στο Lightroom


Νέο site αποκαλύπτει πως έχει γίνει η επεξεργασία μίας φωτογραφίας στο Lightroom

Πολλές φορές ένας φωτογράφος θέλει απλά να μάθει τι είδους επεξεργασία έχει γίνει σε μία εικόνα που βλέπει.

Αν και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει πολλά βλέποντας μία εικόνα, παρόλα αυτά πολλές φορές δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πόση και τί είδους επεξεργασία έχει υποστεί μία φωτογραφία.

Την λύση έρχεται να δώσει το νέο site Pixel Peeper, το οποίο μπορεί να αναλύσει μία JPEG εικόνα και να αποκαλύψει εκτός από τα στοιχεία λήψης (διάφραγμα φακού, ταχύτητα κλείστρου, ISO, εστιακό μήκος φακού) και τι επεξεργασία της έχει γίνει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το JPEG αρχείο να έχει τα EXIF δεδομένα της εικόνας και επιπλέον η επεξεργασία να έχει γίνει στο Lightroom.

Αυτό είναι δυνατό γιατί το Adobe Lightroom προσθέτει στο JPEG αρχείο, τα στοιχεία της επεξεργασίας που έχει δεχτεί, αρκεί ο χρήστης να μην έχει αφαιρέσει τα EXIF δεδομένα κατά την εξαγωγή της εικόνας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δίνει το site είναι ότι ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα της επεξεργασίας μίας εικόνας ως preset και να τα εφαρμόσει στις δικές του εικόνες στο Lightroom. Για αυτό απλά θα πρέπει να προσθέσετε στο τέλος του URL της εικόνας που έχετε ανεβάσει το .lrtemplate.

Δοκιμάστε το Pixel Peeper εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!