Pixsy: Αυτά είναι τα στοιχεία για την κλοπή εικόνων μέσα στο 2016


Pixsy: Αυτά είναι τα στοιχεία για την κλοπή εικόνων μέσα στο 2016

Η ιστοσελίδα pixsy, που βοηθάει τους φωτογράφους να βρίσκουν τις κλεμμένες εικόνες τους στο internet, δημοσίευσε σημαντικά στοιχεία για την κλοπή φωτογραφιών μέσα στο 2016.

Η Pixsy συγκέντρωσε τα στοιχεία μέσω online έρευνας που έκανε και στην οποία απάντησαν περίπου 800 φωτογράφοι.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι το 64% των φωτογράφων εντόπισαν κάποια φωτογραφία τους που είχε κλαπεί τουλάχιστον μία φορά μέσα στο 2016, με το εντυπωσιακό 33% από αυτούς να μην κάνει καμία νομική κίνηση για να προασπίσει τα δικαιώματα του.

Οι πιο συχνοί κλέφτες φωτογραφιών είναι οι Bloggers και όσοι διαχειρίζονται κοινωνικά δίκτυα (με το τεράστιο 49%), ενώ το καθόλου μικρό 28% αποτελούνταν από εμπορικές επιχειρήσεις που έκλεψαν φωτογραφίες για εμπορική – διαφημιστική χρήση, μετατρέποντας τες κατάλληλα ώστε να τους βολεύουν.

pixsy-1

Το 41% των φωτογράφων που εντόπισε να έχει κλαπεί κάποια από τις φωτογραφίες του δεν έχει τα μέσα, χρόνο και χρήμα, για να κυνηγήσει νομικά το όλο θέμα με μόλις το 22% των επαγγελματιών φωτογράφων να έχει τα χρήματα για να έχει δικηγόρο.

pixsy-2

Τέλος το συντριπτικό 84% των φωτογράφων δεν έχει πουθενά καταχωρημένα τα δικαιώματα για τις φωτογραφίες του. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι δεν έχει σημασία που μένει κάποιος για να καταχωρήσει δικαιώματα για τις φωτογραφίες του στο U.S. Copyright Office στις Η.Π.Α.

pixsy-3

Το εντυπωσιακό είναι ότι στη ψηφοφορία που τρέχει στη sidebar του pttlgr για το αν έχετε εντοπίσει κάποιον να έχει κλέψει μία φωτογραφία σας, σε σύνολο 852 ψήφων μέχρι σήμερα, το τεράστιο 51% έχει απαντήσει καταφατικά.

Έχετε εντοπίσει ποτέ κάποιον να έχει κλέψει φωτογραφία/ες σας;

View Results

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images

Πηγή:

pixsy
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!