Ο Platon μιλάει για μία από τις αγαπημένες του φωτογραφίες


Ο Platon μιλάει για μία από τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το video του CNN στο οποίο ο δικός μας Platon περιέγραφε την εμπειρία του από την φωτογράφιση του Vladimir Putin.

Στο νέο video του CNN ο Platon μιλάει για μία από τις αγαπημένες του φωτογραφίες, την φωτογραφία της επανένωσης των “Little Rock Nine”.

Οι “Little Rock Nine” ήταν μία ομάδα 9 Αμερικάνων μαθητών αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι το 1957 έκαναν την εγγραφή τους στο σχολείο Little Rock Central High School. Βέβαια παρόλο που είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος οι αντιδράσεις για τους πρώτους έγχρωμους μαθητές σε σχολείο λευκών ήταν έντονες, με τον κυβερνήτη του Αρκάνσας αλλά και πολλούς λευκούς, ανάμεσα τους καθηγητές και μαθητές να αντιδρούν έντονα στην παρουσία τους και να τους εμποδίζουν να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου.
Για την προστασία των “Little Rock Nine” επιστρατεύτηκε ο στρατός και ένοπλοι στρατιώτες του αμερικανικού στρατού συνόδευσαν τους μαθητές στο σχολείο.

Ο Platon λοιπόν λέει ότι η φωτογραφία της επανένωσης της ομάδας είναι μία από τις αγαπημένες του. Ταυτόχρονα εξιστορεί ένα περιστατικό κατά το οποίο ζήτησε από την μία γυναίκα της ομάδας, την Elizabeth Eckford, να κατεβάσει λίγο το πηγούνι της για να έρθει σε ευθεία με τους υπόλοιπους. Τότε η ηλικιωμένη κυρία με αυστηρό ύφος τον επέπληξε καθώς όπως του είπε ήταν πολύ περήφανη για ότι κάνανε και δεν θα ξανά έσκυβε το κεφάλι ή δεν θα χαμήλωνε το πηγούνι για κανένα. Τότε οι υπόλοιποι της ομάδας, σήκωσαν το πηγούνι τους και όλοι μαζί πιάστηκαν χέρι χέρι.
Ακούστε τον Platon να μιλάει για την φωτογραφία και το λάθος του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CNN
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!