Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων: Η λήψη φωτογραφιών για τις ταυτότητες μένει στους φωτογράφους

Φαίνεται ότι για ακόμα μία φορά οι φωτογράφοι κατάφεραν να κρατήσουν την λήψη της φωτογραφίας για αστυνομική ταυτότητα στα φωτογραφεία.
Όπως είχαμε δει, η κυβέρνηση μελετούσε σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η λήψη των φωτογραφιών των πολιτών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες που θα βγουν στα τέλη του 2018, θα γινόταν εντός των αστυνομικών τμημάτων, γεγονός που προκάλεσε σάλο στο φωτογραφικό χώρο.
Ένα σημαντικό έσοδο κινδύνεψε για άλλη μία φορά να χαθεί, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά και η πρώτη κυβέρνηση που σκόπευε να εφαρμόσει ένα τέτοιο πλάνο.
Τελικά όπως μαθαίνουμε από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων η Κυβέρνηση υποχώρησε και οι φωτογραφίες και για τις νέες ταυτότητες θα βγαίνουν από τους φωτογράφους στα φωτογραφικά καταστήματα και στούντιο.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Αν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κο Τόσκα
Αρ. Πρωτ: 0979
06.03.2018
Προς Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα
Αξιότιμε Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων Π.Ο.Φ. θα ήθελε να σας ευχαριστήσει που ενσκήψατε στο πρόβλημα και κατανοήσατε τις θέσεις των φωτογράφων. Μετά και την επικοινωνία που κατ’ εντολή σας είχαμε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να μείνει η λήψη φωτογραφίας σε εμάς.
Αναμένουμε να ειδοποιηθούμε για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή και παραμένουμε στη διάθεσή σας, ώστε να βοηθήσουμε σε ό,τι μας αναλογεί για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση του έργου της έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων.
Ο Πρόεδρος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Ανδρεόπουλος