Φωτογράφος έρχεται αντιμέτωπος με πολική αρκούδα. Δείτε το video.


Φωτογράφος έρχεται αντιμέτωπος με πολική αρκούδα.  Δείτε το video.

Πολλοί από εμάς που παρακολουθούμε κανάλια στην τηλεόραση με εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα National Geographic, Nat Geo, Discovery, BBC και άλλα, πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως γίνονται τα ντοκιμαντέρ και πως οι φωτογράφοι – κινηματογραφιστές καταφέρνουν να πάρουν μοναδικά πλάνα από ζώα που είναι άκρως επικίνδυνα.

Ο Σκοτσέζος Gordon Buchanan του BBC, κινηματογραφιστής στο επάγγελμα, βρέθηκε σε μία δύσκολη κατάσταση, όταν μία πολική αρκούδα, αποφάσισε να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.  Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι σε εξαίρεση με την πλειοψηφία των αρκούδων, η πολική αρκούδα θεωρείται ανθρωποφάγος και πολύ επικίνδυνη.

Ο Gordon βρισκόταν σε ένα ειδικό κλουβί ασφαλείας (όπως αυτό που χρησιμοποιούν οι κινηματογραφιστές για να καταγράψουν καρχαρίες στην θάλασσα) σε μία ειδική έκδοση για την στεριά, κλειστό από παντού.  Αυτό δεν σταμάτησε την πεινασμένη πολική αρκούδα από το να δοκιμάσει την τύχη της για 40 λεπτά και να προσπαθήσει να το ανοίξει.  Στα μοναδικά πλάνα του video που ακολουθεί  μπορείτε να θαυμάσετε την δύναμη ενός από τα πιο δυνατά ζώα του πλανήτη.  Ο Gordon δήλωσε ότι δεν έχει ξανά-φοβηθεί τόσο πολύ στην ζωή του και νομίζουμε ότι είναι απόλυτα κατανοητό. Το γεγονός έλαβε χώρα στην Νορβηγία κατά την διάρκεια του τρίτου μέρους του ντοκιμαντέρ “The Polar Bear Family and Me” που θα προβληθεί από το BBC2 στις 7 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην dailymail.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

BBC National Geographic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Το επάγγελμα του φωτογράφου σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται πολύ επικίνδυνο.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!