Η μόλυνση του πλανήτη αποτυπωμένη σε μία φωτογραφία ενός ιππόκαμπου 3.8 εκατοστών


Η μόλυνση του πλανήτη αποτυπωμένη σε μία φωτογραφία ενός ιππόκαμπου 3.8 εκατοστών

Το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη Γη είναι δυστυχώς μεγάλο και καταστροφικό, καθώς έχει καταφέρει να μολύνει τα πάντα στο πέρασμα του.

Η τραγωδία με την βύθιση του πετρελαιοφόρου στον Σαρωνικό δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η τελευταία. Και αν για λίγο διάστημα οι πολίτες αυτής της χώρας κατάλαβαν την σημασία της μόλυνσης του πλανήτη μας, τα σημάδια της ανθρώπινης παρουσίας είναι εμφανή σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Justin Hofman, την οποία έβγαλε στο νησί Sumbawa της Ινδονησίας το 2016.

Η εικόνα δείχνει ένα μικρό ιππόκαμπο να ταξιδεύει πάνω σε μία μπατονέτα και έχει επιλεχτεί στους φιναλίστ του μεγάλου διαγωνισμού φωτογραφίας Wildlife Photographer of the Year .

It’s a photo that I wish didn’t exist but now that it does I want everyone to see it. What started as an opportunity to photograph a cute little sea horse turned into one of frustration and sadness as the incoming tide brought with it countless pieces of trash and sewage. This sea horse drifts long with the trash day in and day out as it rides the currents that flow along the Indonesian archipelago. This photo serves as an allegory for the current and future state of our oceans. What sort of future are we creating? How can your actions shape our planet?
.
thanks to @eyosexpeditions for getting me there and to @nhm_wpy and @sea_legacy for getting this photo in front of as many eyes as possible. Go to @sea_legacy to see how you can make a difference. . #plastic #seahorse #wpy53 #wildlifephotography #conservation @nhm_wpy @noaadebris #switchthestick

A post shared by Justin Hofman (@justinhofman) on

Ο Αμερικανός φωτογράφος που ασχολείται με την φωτογράφιση της άγριας ζωής εύχεται να μην είχε βγάλει την φωτογραφία που έχει πάνω από 18.900 likes στο Instagram.

Όπως λέει στο TheVerge περνάει πολύ ώρα κάτω από το νερό και βλέπει πολλά σκουπίδια σε όλα τα μέρη που πάει. Τονίζει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την μόλυνση των θαλασσών με πλαστικό και παλεύει για την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

O ιππόκαμπος, μεγέθους 3.8 εκατοστών, παρασυρόμενος από το ρεύμα άρχισε να κινείται και να πιάνεται από φυτά, ενώ κάποια στιγμή πιάστηκε από την μπατονέτα που ήταν ανάμεσα σε σκουπίδια που ήρθαν από το πουθενά. Στο βάθος βλέπουμε μικρά άσπρα ακανόνιστα σχήματα που είναι πλαστικές σακούλες. Το νερό άρχισε να μυρίζει από τα σκουπίδια λέει ο Justin.

Την φωτογραφία έβγαλε με μία Sony A7R II και τον Sony 16-35mm f/4 και housing της Nauticam με Sea and Sea προσαρμοσμένο dome και δύο flash Sea and Sea YS-D1.

H συμμετοχή του στον μεγάλο διαγωνισμό με αυτή την εικόνα έχει ως απώτερο σκοπό να τονίσει το πρόβλημα της μόλυνσης των θαλασσών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!