African Wildlife Photography Awards 2022: Το πορτρέτο ενός γορίλα κερδίζει το βραβείο

Το African Wildlife Foundation και το Nature’s Best Photography ανακοίνωσαν τους νικητές των Βραβείων Benjamin Mkapa, Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Αφρικής 2022.
Ο φετινός διαγωνισμός προσέλκυσε 9.500 συμμετοχές από 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένων συμμετεχόντων από 16 αφρικανικές χώρες.
Η γενική νικήτρια είναι η Michelle Kranz, και το εκπληκτικό πορτρέτο της, ενός απειλούμενου με εξαφάνιση ορεινού γορίλα, της απέφερε ένα βραβείο 5.000 δολαρίων ΗΠΑ και ένα μεγάλο πέτρινο γλυπτό ελέφαντα που κατασκευάστηκε ειδικά για λογαριασμό της.
Ο διαγωνισμός αναγνωρίζει επίσης 13 νικητές κατηγοριών, καθένας από τους οποίους έλαβε 1.000 δολάρια ΗΠΑ και ένα πέτρινο γλυπτό ελέφαντα.
Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
- African Conservation Heroes
- Coexistence and Conflict
- African Wildlife at Risk
- Fragile Wilderness
- African Wildlife Behavior
- African Wildlife Portraits
- Africa’s Backyard Wildlife
- Art in Nature
- Creative Digital
- Mobile
- Africa in Motion/Video
- Youth Photographers of the Year
Δείτε ένα δείγμα των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγοριών:







Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο όχι μόνο να μας χαρίσει μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες, μα πάνω απ’ όλα στοχεύει στο να εμπλέξει τόσο τους Αφρικανούς όσο και τους επισκέπτες στο να βοηθήσει στη “διατήρηση της φύσης μέσω της οπτικής αφήγησης”.
Τα Βραβεία Benjamin Mkapa έχουν πάρει την ονομασία τους προς τιμήν του αείμνηστου, εμβληματικού Αφρικανού ηγέτη και πρώην Προέδρου της Τανζανίας, Α.Ε. Benjamin Mkapa. Ήταν αφοσιωμένος στην εκπαίδευση για τη διατήρηση της φύσης σε ολόκληρη την Αφρική και η αποτελεσματική υποστήριξή του στα προγράμματα του AWF αναγνωρίστηκε σε ολόκληρη την ήπειρο.
Εκτός από τα βραβεία, όλες οι νικητήριες και οι φωτογραφίες που έλαβαν υψηλή διάκριση εκτίθενται σε εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης και βίντεο HD στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι στην Κένυα έως τον Φεβρουάριο του 2023. Η έκθεση των 77 εκτυπώσεων και των 4 βίντεο θα ταξιδέψει και σε άλλα μουσεία και γκαλερί σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ.
Νικητήρια Φωτογραφία: Michelle Kranz
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Κάπου στο Αιγαίο: Έκθεση Φωτογραφίας και Παρουσίαση Φωτογραφικού λευκώματος του Κώστα Δελχά
- “#My_Olympus_Riviera” των Greek Instagramers Eventsκαι του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής
- 4th APOLLON B&W – HPS SALON 2023: Διεθνής Διαγωνισμός Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (ΕΦΕ)
- Instagram: Έρχεται σύντομα επεξεργασία εικόνας με εργαλείο generative AI!
- 7Artisans: Ο νέος φακός 9mm f/5.6 είναι διαθέσιμος για pre-order!
- Έρχεται ο νέος φακός Sigma 10-18mm f/2.8 για Fujifilm X!