Praktica: Επιστρέφει με ψηφιακές μηχανές, camcorder και ιστοσελίδα


Praktica: Επιστρέφει με ψηφιακές μηχανές, camcorder και ιστοσελίδα

Οι επιστροφές ιστορικών εταιρειών στη φωτογραφία και ειδικά στη ψηφιακή εποχή συνεχίζονται με την Praktika.

Η Praktica ιδρύθηκε το 1949 και μέχρι το 1990 είχε πουλήσει 8.5 εκατομμύρια SLR μηχανές, ενώ ήταν οι πρώτες μηχανές που πήγαν στο διάστημα με τους Σοβιετικούς.

Πρόσφατα είδαμε ότι η Minolta επανεμφανίστηκε με μερικές ψηφιακές μηχανές και τώρα η ιστοσελίδα PhotoRumors ανακάλυψε και ψηφιακές μηχανές της Praktica.

Η ιστορική εταιρεία που είναι πολύ γνωστή στους φωτογράφους διαθέτει μέσω της ιστοσελίδας της μερικές compact ψηφιακές μηχανές.

Και σε αυτή την περίπτωση φανταζόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με την παραχώρηση του ονόματος της Praktica σε κάποια κινεζική εταιρεία, η οποία διαθέτει ψηφιακές μηχανές υπό την επωνυμία της.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία μοντέλα, τις Praktica Luxmedia Z240, Z212 και Z250.

Η Praktica Luxmedia Z240 είναι μία σκληρή compact μηχανή με ανάλυση στα 20 megapixels (1/2.3-inch CCD) και 4x οπτικό zoom. Βγάζει video HD 720p/30fps και έχει οθόνη 2.7″.

Είναι αδιάβροχη στα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και ανθεκτική στη σκόνη και μπορεί να αντέξει πτώσεις από το 1.5 μέτρο. Παίρνει mircoSD κάρτες μνήμης και έχει μπαταρία λιθίου που φορτίζει μέσω USB. To βάρος της είναι 168 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 107.5 x 66.15 x 50.45 χιλιοστά.

Είναι διαθέσιμη σε μαύρο, μπλε ή λευκό χρώμα και η τιμή της είναι στις 150 λίρες Αγγλίας. Θα την βρείτε εδώ.

Περνάμε στη Praktica Luxmedia Z212 με ανάλυση στα 20 megapixels (1/2.3-inch CCD) και 4x οπτικό zoom. Βγάζει video HD 720p/30fps και έχει οθόνη 2.7″. Παίρνει mircoSD κάρτες μνήμης και έχει μπαταρία λιθίου που φορτίζει μέσω USB. To βάρος της είναι 146 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 100.9 x 61.1 x 26.7 χιλιοστά. Επιπλέον έχει ενσωματωμένο WiFi.

Είναι διαθέσιμη σε μαύρο ή λευκό χρώμα στην τιμή των 130 λιρών Αγγλίας. Θα την βρείτε εδώ.

Τέλος έχουμε την Praktica Luxmedia Z250 με ανάλυση στα 20 megapixels (1/2.3-inch CCD) και 5x οπτικό zoom. Βγάζει video HD 720p/30fps και έχει οθόνη 2.7″. Παίρνει mircoSD κάρτες μνήμης και έχει μπαταρία λιθίου που φορτίζει μέσω USB. To βάρος της είναι 106 γραμμάρια και έχει διαστάσεις
100.39 x 59.00 x 21.45 χιλιοστά.

Είναι διαθέσιμη σε μαύρο ή ασημί χρώμα στην τιμή των 130 λιρών Αγγλίας. Θα την βρείτε εδώ.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας βρίσκουμε και μία Camcorder, την Praktica DVC, με ανάλυση Full HD (1/3.2″ 5.0 megapixel CMOS), 10x οπτικό zoom και οθόνη αφής 3″. Επιπλέον έχει διπλή υποδοχή καρτών μνήμης για microSD και SD.

Η τιμή της είναι στις 150 λίρες Αγγλίας και θα την βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!