Preset Brewery: Μετατρέψτε τα preset του Lightroom σε preset για το Camera RAW


Preset Brewery: Μετατρέψτε τα preset του Lightroom σε preset για το Camera RAW

Αν χρησιμοποιείτε πολύ presets κατά την επεξεργασία των φωτογραφιών σας ίσως έχετε καταλάβει ότι υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια.

Τα Presets που είναι φτιαγμένα για το Adobe Lightroom δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο Camera RAW του Adobe Photoshop.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει ένα preset για το Lightroom θα πρέπει να το εφαρμόσει στην φωτογραφία του μέσα στο Lightroom και στη συνέχεια να φορτώσει την εικόνα στο Photoshop για να συνεχίσει τις αλλαγές που θέλει εκεί. Εναλλακτικά μπορεί να κάνει manual την μεταφορά του preset στο Camera RAW του Photoshop, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.

Δυστυχώς αυτή η περίεργη ασυμβατότητα μεταξύ των δύο αυτών σημαντικών λογισμικών της ίδιας εταιρείας μπορεί να είναι εκνευριστική για μερικούς φωτογράφους.

Την λύση έρχεται να δώσει ένα νέο προγραμματάκι, το οποίο όμως δυστυχώς είναι μόνο για Η/Υ με λειτουργικό Mac OS, έκδοση 10.10 ή νεώτερη.

Το Preset Brewery επιτρέπει στους φωτογράφους να μετατρέπουν άμεσα και χωρίς κόπο ένα preset για το Lightroom σε Preset για το Camera RAW του Photoshop.

Προς το παρόν οι φωτογράφοι μπορούν να μετατρέψουν τα presets τους για το Lightroom σε presets για το Camera RAW του Photoshop, ένα – ένα, ενώ σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα για μετατροπή πολλών presetes ταυτόχρονα.

Το Preset Brewery κοστίζει 8 δολάρια και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!