Pulitzer 2020: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές, δείτε που πήγαν τα βραβεία φωτογραφίας

Όπως κάθε χρόνο ανακοινώθηκαν τα βραβεία Pulitzer, ανάμεσα στα οποία και τα βραβεία για τα Breaking News Photography και Feature Photography.
Τα βραβεία που θεωρούνται η πιο σημαντική διάκριση στον χώρο της δημοσιογραφίας και του φωτορεπορτάζ εστιάζουν σε σημαντικά θέματα του πλανήτη.

Το Pulitzer Breaking News Photography πήγε στην ομάδα του Reuters για την κάλυψη των διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ, σχετικά με τις ελευθερίες των πολιτών και την αυτονομία της περιοχής από την κινεζική κυβέρνηση.
Ένα παιδί κάθεται στον γονιό του φορώντας μάσκα καθώς αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν τα χέρια για να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κόλπο Kowloon, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, 30 Νοεμβρίου 2019.
(Leah Millis)Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται, αφού ανέβηκαν στην κορυφή του Lion Rock, και ένα φωτεινό σήμα κρατιέται ψηλά στον αέρα, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.
(Athit Perawongmetha)Ένας άντρας καθαρίζει τα συντρίμμια μετά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά από πολιορκία δύο εβδομάδων στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 16 Νοεμβρίου 2019.
(Adnan Abidi)Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής με κουκούλα, που κρατά ένα σφυρί, επιτίθεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ακτιβιστής υπέρ του Πεκίνου από την ηπειρωτική Κίνα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην περιοχή Mong Kok στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 11 Νοεμβρίου 2019. Ο άνδρας, που υπέστη σοβαρό τραύμα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, αναφέρθηκε από τοπικά ΜΜΕ ότι επέζησε από τους τραυματισμούς του.
(Thomas Peter)Ένας διαδηλωτής υπέρ της Κίνας καταγράφει τον εαυτό της καθώς ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής κρατά ένα μήνυμα στο τηλέφωνό της κατά τη διάρκεια αψιμαχιών μεταξύ των δύο αντιτιθέμενων ομάδων στο σταθμό Yuen Long στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Οι λέξεις στο τηλέφωνο έγραφαν “Αναζητήστε επίσημη επανεκτίμηση της καταστολής της 4ης Ιουνίου, “αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες της πλατείας Τιενανμέν το 1989.
(Jorge Silva)Οι επιβάτες σπρώχνουν τις αποσκευές τους μέσα από τούβλα και εμπόδια αφού αντικυβερνητικοί διαδηλωτές μπλόκαραν τους δρόμους που οδηγούσαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
(Anushree Fadnavis)Το προσωπικό ασφαλείας του εμπορικού κέντρου ζητάει προσοχή καθώς προσπαθεί να σβήσει ένα φλεγόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο εμπορικό κέντρο Festival Walk στο Kowloon Tong, Χονγκ Κονγκ, Κίνα στις 12 Νοεμβρίου 2019. Το εμπορικό κέντρο υπέστη ζημιές μετά από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που εισέβαλαν.
(Thomas Peter)Ένας διαδηλωτής κατά του νομοσχεδίου έκδοσης κρατείται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια αψιμαχιών μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών έξω από το αστυνομικό τμήμα Mong Kok, στο Χονγκ Κονγκ, Κίνα στις 2 Σεπτεμβρίου 2019.
(Tyrone Siu)Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ Carrie Lam κάνει παύση ενώ πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 27 Αυγούστου 2019. Στις 4 Σεπτεμβρίου, η Lam ανακοίνωσε την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης.
(Kai Pfaffenbach)Ένας άντρας βάφει με σπρέι πάνω από το περιφερειακό έμβλημα του Χονγκ Κονγκ μετά από διαδηλώσεις κατά του νόμου έκδοσης. κατά τις οποίες διαδηλωτές εισέβαλαν στο συγκρότημα του Νομοθετικού Συμβουλίου στην 22η επέτειο της παράδοσης από τη βρετανική στην κινεζική κυριαρχία, καταστρέφοντας τις εικόνες και τους τοίχους με γκράφιτι, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας την 1η Ιουλίου, 2019.
(Tyrone Siu)Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούνται κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην περιοχή Admiralty, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, 29 Σεπτεμβρίου 2019.
(Susana Vera)Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως φοιτητής πανεπιστημίου, κυνηγιέται από αστυνομικούς μετά από αψιμαχίες στο κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Κίνα στις 12 Νοεμβρίου 2019.
(Tyrone Siu)Ένας εργαζόμενος στο εστιατόριο λαμβάνει βοήθεια από εθελοντές καθώς οι άλλοι καλύπτουν τα πρόσωπά τους μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία έριξε δακρυγόνα κοντά για να διαλύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έλαβαν μέρος σε μια πορεία που ονομάστηκε παγκόσμια «έκκληση έκτακτης ανάγκης» για αυτονομία, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, 2 Νοεμβρίου 2019 .
(Tyrone Siu)Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στέκονται σε ένα σύννεφο δακρυγόνων που ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στο κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Κίνα στις 12 Νοεμβρίου 2019.
(Tyrone Siu)Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή Sham Shui Po του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 14 Αυγούστου 2019.
(Thomas Peter)Οι διαδηλωτές κατά του νόμου έκδοσης χρησιμοποιούν σφεντόνες για να ρίξουν τούβλα καθώς συγκρούονται με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για να απαιτήσουν δημοκρατία και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, στην αγορά της πόλης Tsuen Wan, που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 25 Αυγούστου 2019.
(Tyrone Siu)Οι πελάτες βγαίνουν προσεκτικά από ένα κατάστημα γυαλιών περνώντας από ένα καυτό κοκτέιλ molotov, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας πορείας που έχει ονομαστεί παγκόσμια “έκκληση έκτακτης ανάγκης” για αυτονομία, στο Χονγκ Κονγκ, της Κίνα στις 2 Νοεμβρίου 2019.
(Tyrone Siu)Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το προτεινόμενο νομοσχέδιο έκδοσης στοχεύουν τους φακούς τους προς τους αστυνομικούς καθώς κυνηγιούνται στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 25 Αυγούστου 2019.
(Willy Kurniawan)Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, απαιτώντας από τους ηγέτες του να παραιτηθούν και να αποσύρουν το νομοσχέδιο έκδοσης.
(Athit Perawongmetha)Μια γυναίκα κοιτάζει έξω από το παράθυρο μιας κατοικίας καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 20 Οκτωβρίου 2019, απαιτώντας αυτονομία.
(Ammar Awad)
Φιναλίστ στην κατηγορία είναι οι Tom Fox του Dallas Morning News και Dieu Nalio Chery και Rebecca Blackwell του Associated Press.
Το άρθρο με τους νικητές για το Pulitzer Feature Photography στην επόμενη σελίδα.
2 σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον άρθρο. Ωστόσο νομίζω πως οι λεζάντες με τις περιγραφές εντός των φωτογραφιών δεν βοηθάνε καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα..
πατώντας πάνω σε κάθε φωτογραφία την ανοίγει μόνη της χωρίς την λεζάντα.