Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Pulitzer 2013


Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Pulitzer 2013
Narcisco Contreras, Associated Press - November 4, 2012. Aleppo, Syria.

Narcisco Contreras, Associated Press – November 4, 2012. Aleppo, Syria.

Ανακοινώθηκαν από το πανεπιστήμιο Columbia τα βραβεία Pulitzer για το 2013.  Στην κατηγορία “Breaking News Photography” βραβεύτηκαν από κοινού οι φωτογράφοι του Associated Press (AP) Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra και Muhammed Muheisen για τη κάλυψη του πολέμου στη Συρία.

Javier Manzano - October 12, 2012. Aleppo, Syria.

Javier Manzano – October 12, 2012. Aleppo, Syria.

Στη κατηγορία “Feature Photography” βραβεύτηκε ο ανεξάρτητος (freelance) φωτογράφος Javier Manzano, για τη διπλανή εικόνα των Σύριων ανταρτών (διανομή από το Γαλλικό πρακτορείο, AFP), οι οποίοι φωτίζονται από ακτίνες φωτός που μπαίνουν στο χώρο που βρίσκονται από τρύπες που έχουν ανοίξει σφαίρες.  Ο Manzano, πρώην κάτοικος των Η.Π.Α., μένει στη Τουρκία (καταγωγή από το Μεξικό) και εργαζόταν για την εφημερίδα Rocky Mountain News του Denver έως ότου έκλεισε το 2009.  Από τότε εργάζεται ως ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ καλύπτοντας πολέμους σε Μεξικό, Αφγανιστάν και Συρία.  Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα εισπράξουν το ποσό των 10.000$.

via dpreview

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!