Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Pulitzer φωτογραφίας για το 2014


Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Pulitzer φωτογραφίας για το 2014

Ο Tyler Hicks κέρδισε στην κατηγορία “Breaking News” για την κάλυψη της τρομοκρατικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Δείτε το portfolio του Tyler Hicks εδώ.
Φιναλίστ στην κατηγορία ήταν η Lacy Atkins (San Francisco Chronicle), για το portfolio της από ένα σχολείο στο Oakland και τις προσπάθειες να βοηθηθούν παιδιά με καταγωγή την Αφρική να μην μπλέξουν σε άσχημες καταστάσεις και ο Michael Williamson (The Washington Post), με το portfolio του από τις επιπτώσεις του ειδικού προγράμματος διατροφής στους 47 εκατομμύρια αποδέκτες.

Ο Josh Haner κέρδισε στην κατηγορία “Feature Photography” για τις εικόνες του από την αργή και γεμάτη πόνο ανάρρωση ενός θύματος της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Δείτε το portfolio του Josh Haner εδώ.
Φιναλίστ της κατηγορίας ήταν οι John Tlumacki και David L. Ryan (The Boston Globe) για τις εικόνες τους από την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και ο Goran Tomasevic (Reuters) για το portfolio του από τον πόλεμο της Συρίας.

Τους νικητές ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Columbia, που είναι και υπεύθυνο για τα βραβεία.

Είναι η δεύτερη φορά που και τα δύο βραβεία Pulitzer φωτογραφίας καταλήγουν στους “The New York Times”. Το 2002 στην κατηγορία “Breaking News” δεκαπέντε φωτογράφοι μοιράστηκαν το βραβείο για την κάλυψη των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στην κατηγορία “Feature Photography”, πέντε φωτογράφοι μοιράστηκαν τον βραβείο για τις εικόνες τους από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν την περίοδο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results Pulitzer

Πηγή:

Lens
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!