To Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις φωτογραφικές λήψεις με smartphone


To Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις φωτογραφικές λήψεις με smartphone

Στο Snapdragon Summit στο Maui της Χαβάης, η Qualcomm Technologies Inc. ανακοίνωσε την τελευταία premium πλατφόρμα για κινητά, Snapdragon 8 Gen 2.

Εκτός από τα νέα και βελτιωμένα κέρδη απόδοσης η Qualcomm πρόσθεσε μια σειρά από νέες φωτογραφικές δυνατότητες στο τελευταίο της chipset. Βάση τους είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε αναβαθμισμένο Επεξεργαστή Hexagon.

Το Snapdragon διαθέτει μια νέα τεχνολογία επεξεργασίας σήματος εικόνας ISP (image signal processor). Η Qualcomm τον ονομάζει Cognitive ISP. Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να διαχωρίσει έως και οκτώ επίπεδα μια σκηνή πριν επεξεργαστεί μεμονωμένα καθένα από αυτά τα επίπεδα για να βελτιώσει καλύτερα τη συνολική ποιότητα εικόνας. Αυτό επιτρέπει να εφαρμόζει ανεξάρτητα διαφορετικά επίπεδα μείωσης θορύβου, ευκρίνειας και διόρθωσης χρώματος σε στρώματα μιας σκηνής, όπως πρόσωπα, χαρακτηριστικά προσώπου, μαλλιά, ρούχα, ουρανούς και άλλα.

Η Qualcomm έχει προσθέσει επίσης το Bokeh Engine 2, μια νέα δυνατότητα εξομοιωτή bokeh που μπορεί να προσαρμόσει την ποιότητα, την ένταση και το σχήμα του θολωμένου φόντου που εμφανίζεται σε εικόνες λειτουργίας πορτραίτου. Τώρα, σε επίπεδο υλικού, ο Snapdragon 8 Gen 2 μπορεί να μιμηθεί bokeh διαφορετικού σχήματος για αστέρες, καρδιά και τετράγωνα σημεία εκτός εστίασης.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας, βελτιωμένη αντιστοίχιση τοπικού τόνου, επανασχεδιασμένη αυτόματη έκθεση, καλύτερη αυτόματη εστίαση AF, ανίχνευσης αντίθεσης, μεγαλύτερες περιοχές AF με ανίχνευση φάσης, ταχύτερη μείωση θορύβου σε λήψεις πολλαπλών καρέ και καθολική επεξεργασία αισθητήρα για οποιοδήποτε μοτίβο pixel έχει ο αισθητήρας εικόνας.

Η Qualcomm αποκάλυψε επίσης ότι εργάζεται μαζί με τη Samsung σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει στο έπακρο τους αισθητήρες εικόνας smartphone της, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα εικόνας ISOCELL HP3 200MP της Samsung.

Το Snapdragon 8 Gen 2 είναι επίσης το πρώτο Snapdragon που περιλαμβάνει κωδικοποιητή AV1 με υποστήριξη για αναπαραγωγή βίντεο έως και 8K HDR στα 60 fps.

Ακόμα η Qualcomm και η Adobe ανακοίνωσαν διευρυμένη συνεργασία για την υποστήριξη δημιουργικών εμπειριών σε συσκευές που τροφοδοτούνται με Snapdragon σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, υπολογιστών και XR. Το Adobe Fresco και το Adobe Acrobat είναι πλέον εγγενή για υπολογιστές με Windows που τροφοδοτούνται από τον Snapdragon, με βάση την προηγούμενη εγγενή υποστήριξη για το Adobe Photoshop και το Lightroom για Windows σε συσκευές Snapdragon. Η Adobe ανακοίνωσε επίσης εργαλεία 3D και Immersive για εμπειρίες επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας σε συσκευές Snapdragon.

Η Qualcomm λέει ότι αυτή η γενιά Snapdragon πρόκειται να υιοθετηθεί από κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Asus, iQOO, Motorola, OnePLus, Oppo, Sharp, Sony, Vivo, Xiaomi και άλλων.

Οι πρώτες εμπορικές συσκευές που εκμεταλλεύονται το Snapdragon 8 Gen 2 αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!