Re-Genesis


Re-Genesis

Η έκθεση παρουσιάζεται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και υπόσχεται να μας παρουσιάσει μια εντελώς άλλη, απρόσμενη οπτική των χώρων. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Δέσμες φωτός… Υπέροχα κτήρια… Θαυμαστή αρχιτεκτονική…
Ένας μαγευτικός περίπατος σε πέντε μουσεία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση

Re-Genesis
(τα 5 Μουσεία μέσα από τον φακό του Χρόνη Σπανού)
(5 Museums through the lens of Chronis Spanos)

Ο Χρόνης Σπανός απαθανατίζει με τον φακό του όψεις των δομικών και κατασκευαστικών στοιχείων κτηρίων τις οποίες ανασυνθέτει με τη βοήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, δημιουργώντας εντελώς νέες, πρωτότυπες προσλήψεις του χώρου. Η τελευταία του δουλειά, με τίτλο “RE-GENESIS”, αντλεί την έμπνευσή της από τον κόσμο των μουσείων … χώροι αγαπημένοι και οικείοι, από τα χρόνια τα παιδικά…. Συγκεκριμένα, η έμπνευση του Χρόνη Σπανού απορρέει από τα κτήρια όπου στεγάζονται τα 5Μ, αποδίδοντας εκπληκτικές καλειδοσκοπικές απεικονίσεις λειτουργικών δομικών στοιχείων όπως για παράδειγμα θυρών, τοιχοποιίας και κλιμακοστασίων. Το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν είναι μόνο ενδιαφέρον αισθητικά αλλά και αναγεννητικό, καθώς δημιουργεί νέες εικόνες, γεμάτες συμβολισμούς, στους ήδη γνώριμους χώρους των 5 Μουσείων της πόλης μας.

Για το δημιουργό
Ο φωτογράφος και εικαστικός Χρόνης Σπανός γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2001. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και ατομικά έχει εκθέσει στην Αίθουσα Τέχνης της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 20.30
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια έκθεσης: 2 Ιουλίου 2014 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσουμε στην έκθεση:

Archaeological Museum of Thessaloniki Re-Genesis Minotaur

Archaeological Museum of Thessaloniki Re-Genesis Mask

Archaeological Museum of Thessaloniki Re-Genesis Ring

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!