Βραβεία Αναγνωστών 2014, δείτε τα αποτελέσματα


Βραβεία Αναγνωστών 2014, δείτε τα αποτελέσματα

Το 2014 παρουσιάστηκαν πάνω από 60 φωτογραφικές μηχανές και εσείς ξεχωρίσατε τις παρακάτω.

Καλύτερη DSLR για το 2014: Nikon D810

best-dslr

H φετινή κυριαρχία της Nikon στην κατηγορία είναι απόλυτη, με την κατάληψη των τριών πρώτων θέσεων. Στην κορυφή η Nikon D810 η οποία παίζει χωρίς αντίπαλο και ενώ η Canon με τα πολλά megapixels αναμένεται μέσα στο 2015.

Η πολύ-αναμενόμενη Canon EOS 7D II κατάφερε να ξεπεράσει στην ουσία μόνο την Sony SLT-A77 II, δείχνοντας καθαρά ότι πολλοί περίμεναν παραπάνω πράγματα από αυτό το μοντέλο.

Έκπληξη αποτέλεσε ότι η Pentax K-S1 (παρόλα τα LED), δεν εντυπωσίασε κανένα.

pttlgr-readers-awards-dslr

Καλύτερη mirrorless για το 2014: Fujifilm X-T1

best-mirrorless

Η Fujifilm X-T1 κατάφερε να ξεχωρίζει και οι αναγνώστες του pttlgr την έφεραν στην πρώτη θέση με σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό ψήφων από την δεύτερη Sony A7S.

Η Sony κατέλαβε την δεύτερη και τρίτη θέση με τις Sony A7S και Sony A7 II, οι οποίες παρόλο που είναι Full Frame μηχανές δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν στα ίσια την Fujifilm X-T1. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των φωτογράφων δεν παγιδεύεται απαραίτητα στο μέγεθος του αισθητήρα αλλά κοιτάει και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά σε μία μηχανή.

H Panasonic Lumix GH4 κατέλαβε την τέταρτη θέση της ψηφοφορίας, ενώ στην πέμπτη θέση ισοβάθμισαν οι Olympus OM-D E-M10 και Nikon 1 V3 (με 18 ψήφους) και ακολούθησαν οι Samsung NX3000 και Samsung NX1 (με 17 και 15 ψήφους αντίστοιχα). Η Canon δεν είχε κάποιο μοντέλο για το 2014.

pttlgr-readers-awards-mirrorless

Καλύτερη premium compact για το 2014: Fujifilm X100T

best-premium-compact

Με 34% η Fujifilm X100T θεωρείτε από την πλειοψηφία των αναγνωστών του pttlgr ως η καλύτερη premium compact.
H Sony RX100 III ήρθε δεύτερη με περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Panasonic LX100.
Η Canon αν και είχε δύο μοντέλα στην κατηγορία δεν κατάφερε να μπει στην τριάδα, ενώ η δεύτερη μηχανή της Fujifilm τερμάτισε στην τελευταία θέση.

pttlgr-readers-awards-premium-compact

Καλύτερη bridge για το 2014: Panasonic Lumix DMC-FZ1000

best-premium-bridge

Στον νήμα κατάφερε η Panasonic Lumix DMC-FZ1000 να κερδίσει την μάχη με την Fujifilm FinePix S1 και μόλις για δύο ψήφους αναδείχτηκε η καλύτερη bridge μηχανή για το 2014.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Nikon COOLPIX P600, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Sony Cyber-shot DSC-HX400V και η Panasonic Lumix DMC-LZ40. Σε ακόμα μία κατηγορία η Canon δεν τα πήγε καθόλου καλά.

pttlgr-readers-awards-bridge

Καλύτερη υποβρύχια για το 2014: Fujifilm FinePix XP70

best-underwater-compact

Καλύτερη υποβρύχια μηχανή για το 2014 αναδείχτηκε η Fujifilm FinePix XP70 με 24% των ψήφων, με την Olympus Stylus Tough TG-850 iHS να κλέβει την δεύτερη θέση από την Nikon Coolpix AW120 για μόλις 6 ψήφους.
Η Nikon Coolpix S32 ακολούθησε στην τέταρτη θέση με την Canon PowerShot D30 να βγαίνει πέμπτη. Η Ricoh παρόλο που ανακοίνωσε συνολικά 6 μοντέλα, δεν κατάφερε να πλασαριστεί ψηλά καταλαμβάνοντας τις υπόλοιπες θέσεις.

pttlgr-readers-awards-underwater-compact
Συνολικά είχαμε περίπου 1900 ψήφους σε όλες τις κατηγορίες με τις κατηγορίες των DSLR και mirrorless μηχανών να συγκεντρώνουν την περισσότερη προσοχή σας. Η Fujifilm αναδείχτηκε πρώτη σε τρεις κατηγορίες (mirrorless, premium compact, υποβρύχια compact), η Nikon σε μία (DSLR) και η Panasonic σε μία (Bridge compact) με τις μάχες να είναι δυνατές. Δείτε ξανά τα αποτελέσματα στο αντίστοιχο άρθρο.

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας! Νιώστε ελεύθερα να σχολιάσετε τα αποτελέσματα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!